back-button

Systrarna Eisenman

Rysk charlotte med rulltårta och vitchoklad­kräm

  • ca 4 portioner

Här bjuder vi på en dessert som kan få vem som helst på fall… Till denna dessert måste man baka en hel rulltårta av vilken man endast behöver några skivor. Men misströsta inte – den resterande rulltårtan går säkert åt den också på ett eller annat sätt!!

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 225 grader. Lägg ett smort bakplåtspapper på en plåt.

2.

Vispa ägg och socker ljust och poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten. Tillsätt citronskal. Bred ut smeten jämnt på plåten. Grädda i mitten av ugnen i ca 7 minuter. Håll noggrann koll så att kakan inte blir bränd.

3.

Häll ut ett jämnt lager strösocker på ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan på det. Täck med plåten och låt svalna. Bred ut sylten ovanpå kakan och rulla ihop den till en rulle från långsidan. Skär i skivor.

4.

Finhacka vit chokladen och smält den i en skål över vattenbad. Vispa ihop vit chokladen med ägget och äggulan. Tillsätt florsocker och crème fraîche och blanda samman till en slät kräm.

5.

Lägg en skiva rulltårta i varje glas. Fyll glasen med krämen. Garnera med färska hallon.

Ingredienser

Rulltårta

3 ägg

2 dl strösocker

1 dl vetemjöl

1/2 dl potatismjöl

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

rivet skal från 1 citron

ca ½ dl strösocker till plåten

1 – 1 ½ dl hallonsylt

Vitchokladkräm

150 g vit choklad

1 ägg

1 äggula

1/2 dl florsocker

3 dl crème fraîche

ca 12 färska hallon till garnering