back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Rödbets- och pepparrots­gravad lax

  • 800 g lax

En färgglad och vacker gravad lax med en härlig smak av rödbetor och pepparrot.

Hur

Gör så här

1.

Blanda samman socker, salt och vitpeppar.

2.

Gnid in blandningen på laxen på köttsidan.

3.

Fördela dillen och pepparrot ovanpå.

4.

Skala och riv rödbetorna grovt.

5.

Täck hela köttsidan med ett jämnt lager rödbetor.

6.

Lägg laxen i en ren plastpåse, knyt igen och lägg i en form eller stor fat med skinnsidan uppåt.

7.

Lägg på en tyngd.

8.

Låt gravas i ca 2 dagar.

9.

Vänd på laxen några gånger under tiden.

10.

Skrapa bort rödbetorna och skär laxen i tunna skivor.

Ingredienser

Ingredienser

ca 800 g färsk laxsida

1 dl strösocker

½ dl salt

1 msk krossad vitpeppar

1 dl hackad dill

2 msk färsk riven pepparrot

300 g rå rödbetor