Blanda samman socker, salt och vitpeppar.
En färgglad och vacker gravad lax med en härlig smak av rödbetor och pepparrot.
1.
Blanda samman socker, salt och vitpeppar.
2.
Gnid in blandningen på laxen på köttsidan.
3.
Fördela dillen och pepparrot ovanpå.
4.
Skala och riv rödbetorna grovt.
5.
Täck hela köttsidan med ett jämnt lager rödbetor.
6.
Lägg laxen i en ren plastpåse, knyt igen och lägg i en form eller stor fat med skinnsidan uppåt.
7.
Lägg på en tyngd.
8.
Låt gravas i ca 2 dagar.
9.
Vänd på laxen några gånger under tiden.
10.
Skrapa bort rödbetorna och skär laxen i tunna skivor.
ca 800 g färsk laxsida
1 dl strösocker
½ dl salt
1 msk krossad vitpeppar
1 dl hackad dill
2 msk färsk riven pepparrot
300 g rå rödbetor