Koka gröten enligt instruktionerna på förpackningen – men använd Aito Oat Drink istället för mjölk. Låt vanilj- och kanelstången koka med gröten.
En härlig julig risgrynsgröt med smak av blodapelsin, apelsin- och stjärnanissirap, fikon och granatäpple. Gröten är kokad i Aito Oat Drink för en hälsosam och hållbar växtbaserad variant.
1.
Koka gröten enligt instruktionerna på förpackningen – men använd Aito Oat Drink istället för mjölk. Låt vanilj- och kanelstången koka med gröten.
2.
Pressa apelsinerna (ca 3 st) så att du får 2 dl saft. Skala resterande apelsiner och skär i skivor. Blanda saften med socker, citronsaft och stjärnanis i en kastrull. Koka till en simmig konsistens, i ca 5 min. Låt kallna.
3.
Lägg upp gröten i en skålar och toppa med frukten. Ringla över sirapen och servera!
4.
Tips! Vispa upp lite Aito Oat for Whipping och blanda ner i gröten med lite socker - så får ni en smarrig dessert!
4 portioner risgrynsgröt
½ vaniljstång
1 kanelstång
5 blodapelsiner
½ tsk rivet blodapelsinskal
1 ½ dl strösocker
1 msk färskpressad citronsaft
2 stjärnanis
till garnering fikon
till garnering granatäpple