back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Råraka med knaper­stekt bacon, kantareller och rårörda lingon

  • 2 portioner

Med tanke på att man slog tappen ur första öltunnan för första gången 1904 på Melleruds bryggeri, så tycker vi att det känns självklart att servera Melleruds Alkoholfria Pilsner till husmanskost! Och just då passar råraka perfekt! Pilsnerns fylliga smak, finstämda doft av malt och delikata beska gifter sig utomordentligt med sältan i bacon, det sötsyrliga i lingon samt de lätt jordiga tonerna i kantareller. En klassisk rätt och en klassisk pilsner – som med sina svenska smaker ger en komplett kulinarisk upplevelse!

Hur

Gör så här

1.

Stek bacon knaprigt och låt rinna av på hushållspapper.

2.

Stek kantareller i en torr stekpanna tills de har vätskat av sig. Tillsätt smör och stek i 10 – 15 minuter.

3.

Skala och riv potatisen grovt. Pressa ur vätskan. Blanda med salt.

4.

Smält smör i en stekpanna. Lägg i hälften av potatisen. Platta till lite. Stek över medelhög värme tills genomstekt och gyllenbrun på båda sidor. Gör likadant med resterande potatis.

5.

Servera med bacon, kantareller och rårörda lingon.

Ingredienser

Ingredienser

120 g bacon

200 g kantareller

300 g fast potatis

1/2 tsk salt

rårörda lingon

till stekning smör