back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Potatis- och ostfyllt bröd

  • ca 12 bitar

Dessa goda ost- och potatisfylla bröd ska gräddas i en stekpanna - gärna över öppen eld!

Foto Lisa Björner

 


 

Hur

Gör så här:

1.

Fyllning: Koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Mosa ihop med majonnäsen. Smaka av med salt.

2.

Deg: Blanda mjöl, mjölk, smör och salt till en smidig deg. Rulla till en boll och plasta in. Lägg i frysen i 15 minuter.

3.

Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje del till en rundel, ca 25 cm. Fördela osten och potatisen på degen, men lämna en ca 5 cm kant. Dra upp kanten på rundlarna och nyp ihop i mitten så att degen omsluter fyllningen. Kavla sedan försiktigt ut de fyllda degarna till ca 20 cm rundlar.

4.

Stek i smör i en stekpanna över en glöd eller på spisen, ca 7 minuter på varje sida eller tills gyllene. Skär i trekanter och servera direkt.

Ingredienser

Deg

ca 180 g (3 dl) vetemjöl special

1 dl mjölk

25 g smör, smält

en nypa salt

Fyllning

2 potatis (ca 180 g)

3 msk majonnäs

1 krm salt

200 g riven mozzarella

Smör till stekning