Fyllning: Koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Mosa ihop med majonnäsen. Smaka av med salt.
Dessa goda ost- och potatisfylla bröd ska gräddas i en stekpanna - gärna över öppen eld!
Foto Lisa Björner
1.
Fyllning: Koka potatisen i saltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av. Mosa ihop med majonnäsen. Smaka av med salt.
2.
Deg: Blanda mjöl, mjölk, smör och salt till en smidig deg. Rulla till en boll och plasta in. Lägg i frysen i 15 minuter.
3.
Dela degen i 2 delar. Kavla ut varje del till en rundel, ca 25 cm. Fördela osten och potatisen på degen, men lämna en ca 5 cm kant. Dra upp kanten på rundlarna och nyp ihop i mitten så att degen omsluter fyllningen. Kavla sedan försiktigt ut de fyllda degarna till ca 20 cm rundlar.
4.
Stek i smör i en stekpanna över en glöd eller på spisen, ca 7 minuter på varje sida eller tills gyllene. Skär i trekanter och servera direkt.
ca 180 g (3 dl) vetemjöl special
1 dl mjölk
25 g smör, smält
en nypa salt
2 potatis (ca 180 g)
3 msk majonnäs
1 krm salt
200 g riven mozzarella
Smör till stekning