back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Panzanella Caprese

En kombination av två italienska favoritsallader - panzanella och caprese.

Hur

1.

Skala rödlöken, halvera och skiva. Dela gurkan, kärna ur och skiva.

2.

Skär brödskivorna i små kuber.

3.

Skiva tomaterna och mozzarellan.

4.

Rör ihop ingredienserna till dressingen.

5.

Blanda ihop brödbitarna med nästan all dressing. Låt stå i minst 1 timme innan servering.

6.

Rör ihop brödbitarna med rödlök, gurka, oliver och kapris. Smaka av med salt och peppar.

7.

Varva tomaterna och mozzarellan på ett stort fat.

8.

Lägg bröd- & grönsaksblandningen uppå, ringla över resten av dressingen och strö över nymalen svartpeppar.

9.

Garnera med basilika.

Ingredienser

½ rödlök

½ gurka

ca 50 g dagsgammalt lantbröd

2 dl svarta oliver

5 msk stora kapris

5 tomater

2 paket mozzarella

4 msk olivolja

1 vitlöksklyfta

1 msk rödvinsvinäger

1 nypa socker

ca 3-4 msk hackad basilika

efter smak salt

efter smak svartpeppar

för garnering basilikablad