back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Panko­panerad halloumi­burgare med avokado, majonnäs och picklade jalapeños

  • 4 portioner

Vad sägs om en Pankopanerad halloumiburgare med avokado, majonnäs och picklade jalapeños. Och en iskall öl på det…


Hur

Gör så här

1.

Lägg ägget i en skål och vispa lite lätt.

2.

Häll mjölet och pankoströbrödet i varsin skål.

3.

Dela varje halloumi i 2 skivor.

4.

Börja med att doppa en skiva halloumi runtom i vetemjölet, sedan i ägget. Låt rinna av lite.

5.

Doppa slutligen halloumin i pankoströbrödet. Gör likadant med alla skivor.

6.

Värm olja i en stekpanna.

7.

Stek halloumin på mellanhög värme på båda sidor tills den får en fin gyllenbrun färg.

8.

Lägg lite majonnäs på bottendelen av hamburgarbrödet, lägg på sallad, tomat, halloumi, avokado, rödlök och toppa med jalapeños.

9.

Servera med t ex sötpotatis pommes frites.

Ingredienser

Ingredienser

2 halloumi ?a 150 g

1 ägg

1-2 dl pankoströbröd

1/2 dl vetemjöl

4 salladsblad

1 tomat

1 avokado

1/2 rödlök

majonnäs

Picklade jalapeños