back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Palsternackssoppa med smörstekta kantareller

En värmande soppa med palsternacka och smörstekta kantareller, serverad med grillat surdegsbröd med tomat, ruccola, olivolja och pecorino.

Hur

1.

Skala och skär palsternacka och potatis, och skär i mindre bitar.

2.

Skala och finhacka lök.

3.

Fräs lök i olivoljan i några minuter i en kastrull.

4.

Tillsätt potatis och palsternacka, och låt fräs i några minuter.

5.

Häll på buljong, koka upp och låt soppan sjuda i ca 15 minuter, eller tills potatisen är genomkokt.

6.

Kör soppan slät i matberedare eller med mixerstav.

7.

Häll tillbaka i kastrullen, rör i vispgrädde och värm.

8.

Smaka av med salt och peppar.

9.

Hacka kantarellerna och fräs i smör en stekpanna tills de är klara.

10.

Smaka av med salt och peppar.

11.

Toppa soppan med kantarellerna och hackad gräslök.

12.

För att göra mackan: Rosta skivor av surdegsbröd, toppa med körsbärstomater och ruccola.

13.

Ringla över lite god olivolja, strö över salt och peppar och riv pecorino ovanpå!

Ingredienser

ca 600 g palsternacka

ca 300 g potatis

1 gul lök

2 msk olivolja

ca 1,2 liter grönsaksbuljong

1 dl vispgrädde

75 g trattkantatreller

1-2 msk smör

efter smak salt

efter smak peppar

till garnering gräslök

surdegsbröd

skivad körsbärstomater

ruccola

flingsalt

svartpeppar

olivolja

pecorino