Skala och skär palsternacka och potatis, och skär i mindre bitar.
En värmande soppa med palsternacka och smörstekta kantareller, serverad med grillat surdegsbröd med tomat, ruccola, olivolja och pecorino.
1.
Skala och skär palsternacka och potatis, och skär i mindre bitar.
2.
Skala och finhacka lök.
3.
Fräs lök i olivoljan i några minuter i en kastrull.
4.
Tillsätt potatis och palsternacka, och låt fräs i några minuter.
5.
Häll på buljong, koka upp och låt soppan sjuda i ca 15 minuter, eller tills potatisen är genomkokt.
6.
Kör soppan slät i matberedare eller med mixerstav.
7.
Häll tillbaka i kastrullen, rör i vispgrädde och värm.
8.
Smaka av med salt och peppar.
9.
Hacka kantarellerna och fräs i smör en stekpanna tills de är klara.
10.
Smaka av med salt och peppar.
11.
Toppa soppan med kantarellerna och hackad gräslök.
12.
För att göra mackan: Rosta skivor av surdegsbröd, toppa med körsbärstomater och ruccola.
13.
Ringla över lite god olivolja, strö över salt och peppar och riv pecorino ovanpå!
ca 600 g palsternacka
ca 300 g potatis
1 gul lök
2 msk olivolja
ca 1,2 liter grönsaksbuljong
1 dl vispgrädde
75 g trattkantatreller
1-2 msk smör
efter smak salt
efter smak peppar
till garnering gräslök
surdegsbröd
skivad körsbärstomater
ruccola
flingsalt
svartpeppar
olivolja
pecorino