Rensa och skölj nässelbladen noggrant. Förväll nässlorna i lätt saltat kokande vatten i några minuter. Sila av och krama ur det sista vattnet.
En klassisk nässelsoppa med spenat och Aito Oat Cuisine som ger krämighet. Serveras med friterade nässelblad, löktravsblad och riven pepparrot eller löktravsrot.
1.
Rensa och skölj nässelbladen noggrant. Förväll nässlorna i lätt saltat kokande vatten i några minuter. Sila av och krama ur det sista vattnet.
2.
Skala, finhacka och stek schalottenlök i olivolja i några minuter. Strö över mjölet och tillsätt buljongen under omrörning. Tillsätt nässlor, spenat och koka upp. Låt sjuda i några minuter.
3.
Mixa slät och rör i Aito Oat Cuisine. Smaka av med salt och peppar.
4.
Fritera nässelblad och löktravsblad hastigt i het olja. Låt rinna av på hushållspapper.
5.
Servera soppan med ägghalvor och garnera med friterade nässlor, löktrav och riven pepparrot eller löktravsrot.
ca 2 liter nyplockade späda nässlor
1 schalottenlök
1 msk olivolja
2 msk vetemjöl
60 g färsk spenat
ca 1 l grönsaksbuljong
ca 1 dl Aito Oat Cuisine
salt
peppar
2 ägg
nässelblad
lökstravsblad
pepparrot
löktravsrot