Rensa och skölj nässelbladen noggrant. Förväll nässlorna i lätt saltat kokande vatten i några minuter. Sila av och krama ur det sista vattnet.
1.
Rensa och skölj nässelbladen noggrant. Förväll nässlorna i lätt saltat kokande vatten i några minuter. Sila av och krama ur det sista vattnet.
2.
Skala, finhacka och stek schalottenlök i olivolja i några minuter. Strö över mjölet och tillsätt buljongen under omrörning. Tillsätt nässlor, spenat och koka upp. Låt sjuda i några minuter.
3.
Mixa slät och rör i grädden. Smaka av med salt och peppar.
4.
Fritera nässelblad och löktravsblad hastigt i het olja. Låt rinna av på hushållspapper.
5.
Servera soppan med ägghalvor och garnera med friterade nässlor, löktrav och riven pepparrot eller löktravsrot.
ca 2 liter nyplockade späda nässlor
1 schalottenlök
1 msk olivolja
2 msk vetemjöl
60 g färsk spenat
ca 1 l grönsaksbuljong
ca 1 dl vispgrädde
salt och peppar
2 ägg
nässelblad och/eller lökstravsblad
pepparrot och/eller löktravsrot