back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Nässel- och spenatsoppa

En klassisk nässelsoppa med spenat och Aito Oat Cuisine som ger krämighet. Serveras med friterade nässelblad, löktravsblad och riven pepparrot eller löktravsrot.

    Hur

    1.

    Rensa och skölj nässelbladen noggrant. Förväll nässlorna i lätt saltat kokande vatten i några minuter. Sila av och krama ur det sista vattnet.

    2.

    Skala, finhacka och stek schalottenlök i olivolja i några minuter. Strö över mjölet och tillsätt buljongen under omrörning. Tillsätt nässlor, spenat och koka upp. Låt sjuda i några minuter.

    3.

    Mixa slät och rör i Aito Oat Cuisine. Smaka av med salt och peppar.

    4.

    Fritera nässelblad och löktravsblad hastigt i het olja. Låt rinna av på hushållspapper.

    5.

    Servera soppan med ägghalvor och garnera med friterade nässlor, löktrav och riven pepparrot eller löktravsrot.

    Ingredienser

    ca 2 liter nyplockade späda nässlor

    1 schalottenlök

    1 msk olivolja

    2 msk vetemjöl

    60 g färsk spenat

    ca 1 l grönsaksbuljong

    ca 1 dl Aito Oat Cuisine

    salt

    peppar

    2 ägg

    nässelblad

    lökstravsblad

    pepparrot

    löktravsrot