back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Nässel- och spenatsoppa

  • ca 4 portioner

En klassisk nässel- och spenatsoppa. Serveras med friterade nässelblad, löktravsblad och riven pepparrot eller löktravsrot.

Hur

Gör så här:

1.

Rensa och skölj nässelbladen noggrant. Förväll nässlorna i lätt saltat kokande vatten i några minuter. Sila av och krama ur det sista vattnet.

2.

Skala, finhacka och stek schalottenlök i olivolja i några minuter. Strö över mjölet och tillsätt buljongen under omrörning. Tillsätt nässlor, spenat och koka upp. Låt sjuda i några minuter.

3.

Mixa slät och rör i grädden. Smaka av med salt och peppar.

4.

Fritera nässelblad och löktravsblad hastigt i het olja. Låt rinna av på hushållspapper.

5.

Servera soppan med ägghalvor och garnera med friterade nässlor, löktrav och riven pepparrot eller löktravsrot.

Ingredienser

Ingredienser

ca 2 liter nyplockade späda nässlor

1 schalottenlök

1 msk olivolja

2 msk vetemjöl

60 g färsk spenat

ca 1 l grönsaksbuljong

ca 1 dl vispgrädde

salt och peppar

2 ägg

nässelblad och/eller lökstravsblad

pepparrot och/eller löktravsrot