Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av.
En klassisk inlagd sill som passar perfekt som sommar- eller jullunch.
Detta är en klassisk inläggningssill. Det är mycket socker i den – men det är det som gör den så god. Tänk på att den ska göras ett par dagar i förväg så smakerna hinner mogna.
1.
Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av.
2.
Skär dem sedan i sneda 2 cm breda bitar.
3.
Varva sillen med lök och morötter i en stor burk med lock.
4.
Koka upp ättiksprit, vatten, socker och kryddor.
5.
Låt lagen kallna och slå den sedan över sillen.
6.
Sätt lock på burken och ställ in den i kylskåpet.
7.
Låt stå i minst 2 dygn.
1 förpackning inläggningssill à 420 g
½ röd lök, skalad och skivad
½ morot, skalad och skivad
¾ dl ättiksprit (12%)
2 ½ dl vatten
2 ½ dl strösocker
4 kryddpepparkorn
4 vitpepparkorn
1 lagerblad
1 knivsudd malen ingefära
½ tsk gula senapskorn
½ tsk bruna senapskorn