back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Messmörsglass

  • ca 6 portioner

Vi älskar att bjuda på denna underbart lena och krämiga glass med sötsalt ton av messmör! Det är riktigt roligt att se reaktionen när någon smakar på den för första gången och inser att det är något så oväntat som messmör i den. Och så tycker de att den är vansinnigt god förstås.

Glassen är dessutom den perfekta desserten att servera på nyår. Den innehåller endast 3 ingredienser, tar bara några minuter att vispa ihop och kan göras i förväg. Sedan är det bara att skopa upp några kulor och toppa med lite varma hjortron.

Hur

Gör så här

1.

Vispa grädden tills den får mjuka toppar.

2.

Rör ihop kondenserad mjölk och messmör och vänd ner i grädden.

3.

Häll upp i en form och ställ i frysen tills krämen är genomfryst, ca 6 timmar.

4.

Ta gärna fram den ca 10 minuter innan den ska serveras så den hinner tina lite.

5.

Servera glassen med valfritt tillbehör, gärna varma hjortron.

Ingredienser

Ingredients

5 dl vispgrädde

1 burk sötad kondenserad mjölk

250 gram Messmör