Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chili. (Spara eventuellt lite till garnering.)
Denna majssoppa är en favorit i vår familj. Barnen tjatar om den jämt. Och Eric kan till och med laga den själv. Vi har genom åren varierat den lite – bland annat genom att tillsätta lite kokosmjölk. I denna version har vi toppat med ”corn nuts”, dvs rostade majskorn.
1.
Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chili. (Spara eventuellt lite till garnering.)
2.
Skala och skär potatis i mindre bitar.
3.
Fräs lök i olivolja i en kastrull i några minuter. Rör ner vitlök och chili och fortsätt fräs i några minuter till.
4.
Tillsätt potatis, majs och buljong. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter, eller tills potatisen är genomkokt.
5.
Mixa soppan med en mixerstav eller i matberedare tills den är slät.
6.
Rör ner sweet chilisås och smaka av med salt och peppar.
7.
Garnera soppan med koriander, chili och krossade majsnötter.
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 röd chilifrukt
2-3 potatisar
2 msk olivolja
2 burkar majs
1 liter grönsaks- eller hönsbuljong
1/2 dl sweetchilisås
efter smak salt
efter smak peppar
till garnering färsk koriander
till garnering corn nuts