back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Majssoppa med sweet chili, koriander och corn nuts

Denna majssoppa är en favorit i vår familj. Barnen tjatar om den jämt. Och Eric kan till och med laga den själv. Vi har genom åren varierat den lite – bland annat genom att tillsätta lite kokosmjölk. I denna version har vi toppat med ”corn nuts”, dvs rostade majskorn.

Hur

1.

Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka chili. (Spara eventuellt lite till garnering.)

2.

Skala och skär potatis i mindre bitar.

3.

Fräs lök i olivolja i en kastrull i några minuter. Rör ner vitlök och chili och fortsätt fräs i några minuter till.

4.

Tillsätt potatis, majs och buljong. Koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter, eller tills potatisen är genomkokt.

5.

Mixa soppan med en mixerstav eller i matberedare tills den är slät.

6.

Rör ner sweet chilisås och smaka av med salt och peppar.

7.

Garnera soppan med koriander, chili och krossade majsnötter.

Ingredienser

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1/2 röd chilifrukt

2-3 potatisar

2 msk olivolja

2 burkar majs

1 liter grönsaks- eller hönsbuljong

1/2 dl sweetchilisås

efter smak salt

efter smak peppar

till garnering färsk koriander

till garnering corn nuts