back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Lakritsmarängtårta med citronkräm, jordgubbar och limesocker

Hur

1.

Värm ugnen till 150 grader.

2.

Blanda ner några droppar ättiksprit i äggvitorna och vispa till ett skum.

3.

Tillsätt lite socker åt gången och fortsätt vispa till en fast maräng.

4.

Bred ut marängen till 4 st rundlar, 20 cm i diameter, på plåtar täckta med bakplåtspapper.

5.

Grädda marängen i ugnen i 60 minuter.

6.

Byt plats på plåtarna efter halva tiden.

7.

Stäng av ugnen och låt marängerna vara kvar i eftervärmen.

8.

Låt dem sedan svalna helt.

9.

Vispa ihop cream cheese och lemon curd.

10.

Vispa ihop vispgrädde och limeskal.

11.

Blanda limeskal och strösocker.

12.

Skär hälften av jordgubbarna i skivor.

13.

Bred ut lite lemon curdkräm på nedersta lagret maräng.

14.

Bred ut lite grädde ovanpå och lägg även på några skivor jordgubbar.

15.

Gör ytterligare lager på samma sätt med resterande maräng, lemon curdkräm, grädde, och jordgubbar.

16.

Avsluta med att bred ut grädde på toppen samt de hela jordgubbarna.

17.

Strö över lime-sockret.

Ingredienser

4 äggvitor

2 1/2 dl strösocker

några droppar ättiksprit

1 - 2 dl krossade turkisk peppar

200 g cream cheese

1 dl lemon curd

3 dl vispgrädde

rivet skal från 1/2 lime rivet skal från lime

ca 1 liter jordgubbar

1/2 dl strösocker

rivet skal från 1 1/2 lime rivet skal från lime