Vispa yoghurten med honung och vaniljsocker krämigt.
En enklare dessert får man nog leta efter. Vi använder rysk yoghurt som vi tycker är lite godare än turkisk yoghurt – smaken är sötare och konsistensen lite krämigare. Passa på nu när clementiner och granatäpplen är i säsong!
1.
Vispa yoghurten med honung och vaniljsocker krämigt.
2.
Fördela yoghurten på assietter och toppa med clementinklyftor, granatäpplekärnor och kokoschips.
3.
Ringla över lite honung och garnera med mynta.
4.
Mjukna upp granatäpplet lite genom att rulla det mot arbetsbänken i köket.
5.
Skär det sedan på mitten i två halvor.
6.
Vänd den snittade sidan ner mot en skål (som står i diskhon) och slår med t ex baksidan av en slev.
1.
Många tycker det är himla pilligt att få ur kärnorna ur granatäpplet utan att massa stänk. Även vi! Men så här brukar vi göra: mjukna upp granatäpplet lite genom att rulla det mot arbetsbänken i köket. Skär det sedan på mitten i två halvor. Vänd den snittade sidan ner mot en skål (som står i diskhon) och slår med t ex baksidan av en slev.
6 dl ryska yoghurt
ca 1 msk honung
1/2 tsk vaniljsocker
2-3, skalade clementiner
ca 1 dl granatäpplekärnor
ca ½ dl rostade kokoschips
färsk mynta till garnering