back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Krämig svartkåls­soppa med chévre och tryffelsalamichips

  • ca 4 portioner

En len och värmande soppa med svartkål, chèvre och tryffelsalamichips.

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 175 grader.

2.

Lägg tryffelsalamin på bakplåtspapper på en bakplåt. Ställ in i ugnen i 8-10 minuter. Låt rinna av på ett hushållspapper. Bryt i mindre bitar.

3.

Skär ett snitt i purjolöken. Skölj noggrant med vatten och sedan skiva. Skala och skär potatisen i mindre bitar.

4.

Skär bort den grova stjälken på svartkålen och skär bladen i mindre bitar.

5.

Fräs purjolök och vitlök i smöret i några minuter i en gryta. Lägg ner potatis och svartkål och fräs i några minuter till.

6.

Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka upp. Låt sjuda i ca 15 minuter eller tills potatisen är genomkokt. Tillsätt halva mängden chèvre-ost.

7.

Mixa soppan slät med en mixerstav. Rör i grädden och smaka av med salt och peppar.

8.

Vid servering, garnera soppan med tryffelsalami-chips och resten av chèvre-osten.

Ingredienser

Ingredienser

1 liten purjolök

1 vitlöksklyfta, skalad och hackad

ca 300 g potatis, mjölig

ca 300 svartkål

2 – 3 msk smör

1 liter vatten

3 tärningar höns- eller grönsaksbuljong

1/2 dl vispgrädde

100 g chèvre

8 skivor tryffelsalami