Värm ugnen till 175 grader.
1.
Värm ugnen till 175 grader.
2.
Lägg tryffelsalamin på bakplåtspapper på en bakplåt. Ställ in i ugnen i 8-10 minuter. Låt rinna av på ett hushållspapper. Bryt i mindre bitar.
3.
Skär ett snitt i purjolöken. Skölj noggrant med vatten och sedan skiva. Skala och skär potatisen i mindre bitar.
4.
Skär bort den grova stjälken på svartkålen och skär bladen i mindre bitar.
5.
Fräs purjolök och vitlök i smöret i några minuter i en gryta. Lägg ner potatis och svartkål och fräs i några minuter till.
6.
Tillsätt vatten och buljongtärningar och koka upp. Låt sjuda i ca 15 minuter eller tills potatisen är genomkokt. Tillsätt halva mängden chèvre-ost.
7.
Mixa soppan slät med en mixerstav. Rör i grädden och smaka av med salt och peppar.
8.
Vid servering, garnera soppan med tryffelsalami-chips och resten av chèvre-osten.
1 liten purjolök
1 vitlöksklyfta, skalad och hackad
ca 300 g potatis, mjölig
ca 300 svartkål
2 – 3 msk smör
1 liter vatten
3 tärningar höns- eller grönsaksbuljong
1/2 dl vispgrädde
100 g chèvre
8 skivor tryffelsalami