Värm ugnen till 200 grader. Klä botten av en rund bakform med löstagbarbotten, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper. Smörj och bröa kanterna.
Vi lyxar till en kladdkaka och gör den lite högre och toppar med pistagenötter och kokos och ringlar över lite choklad. Tanken är dock att man kan ta det man har hemma, t ex andra nötter, krossade kola- eller lakritskarameller, hackade Snickers eller Daim eller marshmallows.
Foto Anna Kern
Gör så här:
1.
Värm ugnen till 200 grader. Klä botten av en rund bakform med löstagbarbotten, ca 24 cm i diameter med bakplåtspapper. Smörj och bröa kanterna.
2.
Rör ihop ägg och socker i en skål. Rör ner smöret.
3.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten.
4.
Häll smeten i formen och försiktigt bred ut.
5.
Hacka nötterna och strö över kakan tillsammans med kokosflingor.
6.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 14 minuter. Låt svalna på ett galler.
7.
Smält chokladen och ringla över kakan.
8.
9.
Tips! Om du vill ha en mer kladdig kaka, servera den rumstempererad. Vill du ha den lite mer seg, servera den kylskåpskall.
3 ägg
4 dl strösocker
150 g smör, smält
2 ½ dl vetemjöl
1 ¼ dl kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
Till garnering
1 dl nötter
2 msk kokosflingor
ca 50 g choklad