Mixa ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
En läcker förrätt med hummer, blodgrapefrukt, avokado och en koriander- och jalapeñodressing med lime.
1.
Mixa ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar.
2.
Plocka ur köttet ur hummerstjärten. Dela stjärten på längden. Krossa klorna och plocka ur köttet.
3.
Skär bort skalet från grapefrukten. Se till att skära bort all det beska vita. Skär ut filéer av grapefruktköttet och skär i halvor. Skär avokadon i bitar.
4.
Fördela salladen på 4 tallrikar tillsammans med blodgrapefrukt, avokado och hummer. Ringla över lite vinaigrette – eller servera vinaigretten bredvid.
2 humrar
0.5 blodgrapefrukt
1 avokado
ca 50 g blandad sallad
1 jalapeno eller grön peppar
1 vitlöksklyfta
½ dl färskpressad limesaft
½ dl flytande honung
2 msk vit balsamvinäger
1 tsk riven färsk ingefära
½ dl färsk koriander
1 dl olivolja
salt
peppar