Värm ugnen till 200 grader. Skala sötpotatisen och skär i stavar. Blanda med lite olivolja och fördela på en ugnsplåt. Salta och peppra. Rosta i ugnen i ca 30 minuter eller tills potatisen är mjuka och börjar få lite färg.
En ljuvlig vego-halloumiburgare med salsa, portobellosvamp, guacamole och ugnsbakade sötpotatis.
1.
Värm ugnen till 200 grader. Skala sötpotatisen och skär i stavar. Blanda med lite olivolja och fördela på en ugnsplåt. Salta och peppra. Rosta i ugnen i ca 30 minuter eller tills potatisen är mjuka och börjar få lite färg.
2.
För att göra salsa, kärna ur tomaterna och skär dem i tärningar. Blanda ihop med resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Salsan blir godast om den får stå i minst 1 timme. Servera den rumstempererad.
3.
För att göra guacamole, skala avokadorna och ta bort kärnan. Kör alla ingredienser i matberedare till en röra. Smaka av med salt och peppar.
4.
Skär halloumi i ca 8 skivor och stek dem gyllenbruna på båda sidor i lite olivolja. Lägg åt sidan. Skiva svampen och stek den i lite olja tills den är genomstekt. Salta och peppra.
5.
Lägg lite guacamole på bottendelen av hamburgarbrödet, lägg på 2 skivor halloumi, några skivor svamp och toppa med salsa. Lägg på den övre delen av brödet. Servera resten av salsan och guacamolen på sidan om tillsammans med sötpotatisen.
1.
Normalt gillar vi brioche-hamburgarbröd men just till denna variant blev den lite för sött. Så välj gärna ett vanligt hamburgarbröd.
2 stora sötpotatis
200 g halloumi
2 portobellosvamp
4 hamburgarbröd
olivolja till stekning
salt och peppar
4 mogna tomater
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl finhackad rödlök
1 msk hackad färsk koriander
1/2 - 1 tsk urkärnad och finhackad röd chilifrukt
1 msk färskpressad lime
salt och peppar
4 avokado
1 krossad liten vitlöksklyfta
ca 1 msk färskpressad lime
1/2 tsk finhackad röd chilifrukt
peppar och salt