Skär zucchinin tunt på längden, gärna med mandolin eller en vass osthyvel.
1.
Skär zucchinin tunt på längden, gärna med mandolin eller en vass osthyvel.
2.
Riv mozzarellan i bitar.
3.
Kärna ur och finhacka chilin.
4.
Skala och finhacka vitlöken.
5.
Rör ihop ½ dl av olivoljan med vitlöken och hälften av chilin. Blanda med zucchinin.
6.
Blanda citronskal och -saft med resten av oljan och chilin.
7.
Torka av köttet och salta och peppra det runtom.
8.
Grilla köttet eller stek i smör och olja i en het stek- eller grillpanna i några minuter på varje sida. Det kan med fördel vara rosa inuti. Lägg det på en skärbräda och låt vila.
9.
Grilla eller stek zucchinin i lite olja i en het stek- eller grillpanna. Den ska helst inte bli för mjuk utan gärna ha kvar lite tuggmotstånd.
10.
Skär köttet i tunna skivor och varva det snyggt med zucchini och mozzarella på tallrikar eller ett stort fat.
11.
Ringla över citron-, chili- och olivoljedressingen.
12.
Strö över basilika, mynta, flingsalt och svartpeppar och servera.
800 g ryggbiff
200 g zucchini
400 g buffelmozzarella
2 röda chilifrukter
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
1 rivet skal från citron
1 msk pressad citronsaft
½ dl hackad basilika
½ dl hackad mynta
efter smak flingsalt
efter smak svartpeppar
till stekning olivolja och smör