back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Granola

En hälsosam och god granola som passar perfekt till frukost eller mellanmål. Kan även avnjutas som dessert.

Hur

1.

Värm ugnen till 150 grader.

2.

Rör ihop alla torra ingredienser förutom de torkade frukter och bär i en stor bunke.

3.

Värm vattnet i en kastrull och rör ihop med rapsolja och honung eller lönnsirap.

4.

Häll ner i bunken och med rena händer, krama in vätskan väl i grynblandning.

5.

Sprid ut på blandningen på 2 plåtar, ända ut till kanterna, och platta till den med händerna så att granolan ligger utspritt så jämt som möjligt.

6.

Rosta i ugnen i ca 30 -40 minuter, och rör om då och då.

7.

Låt svalna och blanda ner valfri torkad frukt och/eller bär.

8.

Tips! Blanda i ca 1 dl jordnötsmör (eller annan nötsmör) i granolan innan den rostas. Eller lyxa till det och tillsätt flingsalt och hackad mörk choklad!

9.

Ett till tips! Granolan är förstås fantastisk gott till frukost eller mellanmål, men kan även avnjutas som dessert! Blanda mascarponeost med florsocker, rivet citronskal och pressad citronsaft efter smak. Eller varför inte servera med lite glass!

Ingredienser

4 dl havregryn

3 dl rågflingor

3 dl dinkelflingor

2 dl boveteflingor

2 dl solroskärnor

2 dl pumpakärnor

1 dl linfrön

1/2 dl sesamfrön

1 dl kokosflingor

2 dl nötter

1 tsk salt

¾ - 1 dl honung eller lönnsirap

1-2 tsk kanel eller/och kardemumma

1 ½ dl vatten

¾ dl neutral rapsolja

2 dl valfri torkad frukt och bär