Lägg tomat, lök och smör i en kastrull och koka upp.
Denna tomatsås är löjligt enkel och löjligt god. Den innehåller dessutom endast 3 ingredienser (om man bortser från saltet) – tomat, lök och – bli inte avskräckta nu men SMÖR! Hela 100 g. Smöret ger såsen en djup och en sammetslen konsistens. När ni väl har provat kan vi lova att ni aldrig mer gör en annan sås.
1.
Lägg tomat, lök och smör i en kastrull och koka upp.
2.
Låt sen sjuda utan lock i ca 45 minuter. Rör om då och då och mosa till tomaterna med en gaffel.
3.
Smaka av med salt.
4.
Nu kan du antingen plocka bort löken och servera såsen som den är eller mixa såsen lite slätare om så önskas. Vissa väljer även att behålla löken i såsen när den mixas.
1.
Vi brukar ibland även slänga in en nypa socker i såsen.
2 burkar (à 440 g) hela tomat
1 gul lök
100 g smör
salt