back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Fröknäcke

Ett härligt krispigt och gott fröknäcke som går snabbt att baka. Serveras med en färskoströra med vitlök, gräslök och citron.

Hur

1.

Värm ugnen till 175 grader.

2.

Blanda alla ingredienser förutom salt och rör om. Låt stå i 10-15 minuter.

3.

Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt. Bred ut smeten på bakplåtspappret. Lägg på ytterligare ett bakplåtspapper och bred ut smeten jämnt med händerna. Ta bort pappret och strö över flingsalt.

4.

Grädda i 40-45 min tills fröknäcket är torrt och gyllenbrunt. Låt svalna och försiktigt bryt i bitar.

5.

Rör ihop alla ingredienser till färskoströran. Smaka av med salt och peppar.

Ingredienser

1 dl solroskärnor

½ dl pumpakärnor

½ dl hela linfrön

½ dl sesamfrön

2 msk chiafrön

2 dl kokande vatten

1 ½ msk rapsolja

ca 1 tsk flingsalt

200 g färskost

1 liten vitlöksklyfta

1 msk gräslök

rivet skal från ½ citron