Värm ugnen till 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt.
Dessa frasiga smördegstrekanter fyllda med rabarber, jordgubbar och mandelmassa är så smarriga och ska helst avnjutas nybakade. Smördeg finns både fryst i plattor och färsk i en rulle. I vårt recept har vi har använt färsk som är tunnare än den frysta, och behöver inte kavlas ut.
1.
Värm ugnen till 200 grader. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt.
2.
Skiva rabarber och jordgubbar i tunna skivor. Rör ihop med strösocker och potatismjöl.
3.
Rulla ut smördegen och skär ut i fyrkanter, ca 8 x 8 cm stora. Lägg rutorna på plåten och lägg fruktblandningen i mitten på hälften av rutorna. Riv över mandelmassan. Pensla på lite vispat ägg runtom kanterna och lägg på resten av smördegsrutorna. Tryck till kanten runtom. Pensla på lite vispat ägg på toppen och strö över mandelspån.
4.
Baka i mitten av ugnen i ca 15 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna något, försiktigt lägg över på en skärbräda och skär i trekanter.
5.
Sikta över florsocker och servera!
smördeg på rulle
ca 150 g rabarber
ca 150 g jordgubbar
4 msk strösocker
1 msk potatismjöl
2 -3 msk mandelmassa
ca 75 g mandelspån
vispat ägg till pensling
florsocker till garnering