back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Färska vårrullar med nudlar, mango, jordnötter och ärtskott

  • ca 1 timme
  • 12 personer

En läcker och fräsch rätt med färska vårrullar fyllda med nudlar, mango, jordnötter och ärtskott. Serveras med Nuoc Chamsås.

Hur

Gör så här

1.

Kärna ur och finhacka chilin till nuoc chamsåsen. Skala och pressa vitlöken. Blanda chili, vitlök och socker i en skål och häll över vattnet. Tillsätt fisksås och limesaft. Rör tills sockret har löst sig. Låt såsen stå i kylen i minst 30 minuter.

2.

Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten.

3.

Skala och skär rödlöken i tunna skivor och lägg dem i en skål med kallt vatten. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnorna. Skär gurkan i tunna stavar, cirka 5 cm långa. Kärna ur, skala och skär mangon i tunna stavar. Finhacka jordnötterna.

4.

Doppa ett rispapper i ljummet vatten, ta upp det och vänta i några sekunder tills pappret är så mjukt att det kan rullas. Lägg lite mynta och koriander mitt på pappret. Fortsätt med lite av nudlarna, mangon, gurkan, rödlöken och ärtskotten. Strö över lite jordnötter.

5.

Vik in kanten från både vänster och höger och rulla sedan ihop nedifrån till en rulle. Gör likadant med alla rispapper och all fyllning. Rullarna kan antingen serveras hela eller delas på snedden mitt på.

6.

Servera med såsen.

Ingredienser

Ingredienser

ca 100 g tunna risnudlar

ca 1/2 rödlök

1/2 gurka

1 mango

en näve ärtskott

1 dl salta jordnötter

12 rispapper

12 kvistar färsk mynta

12 kvistar färsk koriander

1 röd chili

1 vitlöksklyfta

5 msk strösocker

1/2 dl kokande vatten

1/2 dl fisksås

1 dl pressad limesaft

ca 3 lime