back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Enkel och god Gruyèrepaj

En smarrig paj med smakrik Gruyère AOP Réserve-ost.

Hur

1.

Arbeta ihop smör, vetemjöl, salt och vatten för hand eller i en matberedare. Överarbeta inte degen.

2.

Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Ställ in i kylen i ca 30 minuter.

3.

Värm ugnen till 200 grader. Nagga botten på pajen med en gaffel och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Ta ut ur ugnen.

4.

Vispa ihop ingredienserna till fyllningen och häll i pajskalet.

5.

Grädda i 20 - 25 minuter.

6.

Servera varm eller kall.

Ingredienser

125 g smör

3 dl vetemjöl

¼ tsk salt

1 msk iskallt vatten

3 st ägg

2 dl vispgrädde

1/2 dl mjölk

300 g riven Gruyère

1 nypa svartpeppar