back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Enkel och god Gruyèrepaj

En smarrig paj med smakrik Gruyère som passar perfekt till kräftskivan.

Hur

1.

Arbeta ihop smör, vetemjöl, salt och vatten för hand eller i en matberedare. Överarbeta inte degen.

2.

Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Ställ in i kylen i ca 30 minuter.

3.

Värm ugnen till 200 grader. Nagga botten på pajen med en gaffel och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Ta ut ur ugnen.

4.

Vispa ihop ingredienserna till fyllningen och häll i pajskalet.

5.

Grädda i 20 - 25 minuter.

6.

Servera varm eller kall.

Ingredienser

125 g smör

3 dl vetemjöl

¼ tsk salt

1 msk iskallt vatten

3 st ägg

2 dl vispgrädde

1/2 dl mjölk

300 g riven Gruyère

1 nypa svartpeppar

Grönt på julbordet!

Våra godaste "gröna" rätter på julbordet!

Påskmat!

Bästa rätterna till kräftskivan!

Här hittar du allt du behöver för en riktigt lyckad kräftskiva – smakrika pajer, fräscha sallader och självklart tips på snaps och tillbehör som passar perfekt till kräftorna. Ta en titt och låt dig inspireras inför sensommarens festligheter!