back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

English Trifle

English Trifle är en klassisk brittisk dessert. Det roliga med den är att man kan göra den med i princip vilka smaker som helst. Grunden är oftast skivad sockerkaka, vaniljkräm och vispad grädde. Vi anger inga mängder utan det är bara att varva efter tycke och smak i en fin glasskål.

Hur

1.

Varva skivor av sockerkaka, chokladkräm, frysta hallon och vispad grädde.

2.

Blanda till vaniljkräm från pulver men byt ut vätskan mot kokosmjölk. Varva sedan med sockerkaka i skivor som är dränkta i lite rom samt krossad ananas, vispad grädde och kokosflingor.

3.

Varva skivor av sockerkaka, vaniljkräm, kolasås, krossade Snickers och vispad grädde.

4.

Varva sockerkaka i skivor, doppade i Kahlúa, med vaniljkräm, nutella, vispad grädde och hackade hasselnötter.

5.

Ställ savoiardikex längs kanten av glasskålen, och se till att de står upp. Blanda mascarpone med lite florsocker till en kräm. Varva krämen med fler kex doppade i citronlikör (Limoncello), hallonsylt, lemon curd och vispad grädde.

6.

Varva sockerkaka i skivor, doppade i cointreau, med fruktcocktail (på burk), vaniljkräm och vispad grädde samt flagad mandel.

Ingredienser

sockerkaka

vaniljkräm

vispad grädde

chokladkräm

frysta hallon

kokosmjölk

rom

krossad ananas

kolasås

krossade Snickers

nutella

hackade hasselnötter

savoiardikex

mascarpone

florsocker

citronlikör

hallonsylt

lemon curd

fruktcocktail

cointreau

flagad mandel