Värm ugnen till 175 grader.
Denna kaka är perfekt att göra om man ska bjuda ett större sällskap – förutom att den är enkel och snabb att göra så blir det många bitar. Den är rätt mäktig så man kan med fördel skära dem i lite mindre bitar.
1.
Värm ugnen till 175 grader.
2.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
3.
Blanda det smälta smöret med ägg och socker.
4.
Rör ihop vetemjöl, vaniljsocker och salt och blanda med äggblandningen till en slät smet.
5.
Häll ner smeten i långpannan och bred ut den jämnt.
6.
Strö över hallon och blåbär.
7.
Tryck ner bären lite försiktigt.
8.
Strö över kokoschipsen.
9.
Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.
10.
Låt svalna och skär sedan i rutor.
300 g smör
6 ägg
9 dl strösocker
9 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
3 dl hallon
3 dl blåbär
3 dl kokoschips