back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Drottningkaka med kokoschips

  • 24 stora bitar, 48 små bitar

Denna kaka är perfekt att göra om man ska bjuda ett större sällskap – förutom att den är enkel och snabb att göra så blir det många bitar. Den är rätt mäktig så man kan med fördel skära dem i lite mindre bitar.

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 175 grader.

2.

Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.

3.

Blanda det smälta smöret med ägg och socker.

4.

Rör ihop vetemjöl, vaniljsocker och salt och blanda med äggblandningen till en slät smet.

5.

Häll ner smeten i långpannan och bred ut den jämnt.

6.

Strö över hallon och blåbär.

7.

Tryck ner bären lite försiktigt.

8.

Strö över kokoschipsen.

9.

Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

10.

Låt svalna och skär sedan i rutor.

Ingredienser

Ingredienser

300 g smör

6 ägg

9 dl strösocker

9 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 tsk salt

3 dl hallon

3 dl blåbär

3 dl kokoschips