back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Cruditéer med rödbets­hummus

  • 6 bufféportioner

Cruditéer med rödbetshummus är inte bara är fräscht och gott, utan också oroligt färgglatt och vackert. Här serverar vi det portionsvis i glas, men det går även bra att lägga upp hummusen i en skål med grönsakerna på ett fat bredvid.

Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Lantliv.

Hur

Gör så här

1.

För att göra rödbetshummus, lägg alla ingredienser utom oljan i en matberedare. Mixa till en röra. Fortsätt mixa och häll ner oljan i en tunn stråle under tiden. Smaka av med salt och peppar.

2.

Skala och skär morötter i stavar. Skär selleri i stavar. Förväll sparrisen någon minut och skölj med kallt vatten. Bryt blomkålen i mindre buketter. De kan antingen serveras rå eller lätt förvällda. Om de förvälls, skölj dem i kallt vatten efteråt. Dela rädisorna i halvor.

3.

Fördela rödbetshummusen i små glas och lägg i grönsakerna.

Ingredienser

Ingredienser

2 mellanstora morötter

3 stjälkar blekselleri

1 knippe färsk sparris

ca 300 g blomkål

18 rädisor

8 sugar snaps

Rödbetshummus (ca 2.5 dl)

1 liten vitlöksklyfta

ca 200 g kokta kikärter

ca 125 g kokta rödbetor

2 tsk tahini

2-3 msk olivolja

salt och peppar