För att göra rödbetshummus, lägg alla ingredienser utom oljan i en matberedare. Mixa till en röra. Fortsätt mixa och häll ner oljan i en tunn stråle under tiden. Smaka av med salt och peppar.
Cruditéer med rödbetshummus är inte bara är fräscht och gott, utan också oroligt färgglatt och vackert. Här serverar vi det portionsvis i glas, men det går även bra att lägga upp hummusen i en skål med grönsakerna på ett fat bredvid.
Receptet har vi ursprungligen skrivit för tidningen Lantliv.
1.
För att göra rödbetshummus, lägg alla ingredienser utom oljan i en matberedare. Mixa till en röra. Fortsätt mixa och häll ner oljan i en tunn stråle under tiden. Smaka av med salt och peppar.
2.
Skala och skär morötter i stavar. Skär selleri i stavar. Förväll sparrisen någon minut och skölj med kallt vatten. Bryt blomkålen i mindre buketter. De kan antingen serveras rå eller lätt förvällda. Om de förvälls, skölj dem i kallt vatten efteråt. Dela rädisorna i halvor.
3.
Fördela rödbetshummusen i små glas och lägg i grönsakerna.
2 mellanstora morötter
3 stjälkar blekselleri
1 knippe färsk sparris
ca 300 g blomkål
18 rädisor
8 sugar snaps
1 liten vitlöksklyfta
ca 200 g kokta kikärter
ca 125 g kokta rödbetor
2 tsk tahini
2-3 msk olivolja
salt och peppar