Värm ugnen till 225 grader. Skiva baguetten i ca 20 skivor och lägg på en ugnsplåt. Pensla med olivolja. Rosta i ugnen i några minuter tills brödet blir gyllenbrunt.
En krämig nässel- & ricottaröra på rostade baguetteskivor, toppad med tryffelsalami, rostade pinjenötter & smörstekt salvia.
1.
Värm ugnen till 225 grader. Skiva baguetten i ca 20 skivor och lägg på en ugnsplåt. Pensla med olivolja. Rosta i ugnen i några minuter tills brödet blir gyllenbrunt.
2.
Efter nässlorna har förvällts och svalnat, finhacka. Blanda ricotta, parmesanost och nässlorna. Smaka av med salt och peppar. Bred ricottaröran på brödskivorna och lägg på en skiva tryffelsalami och strö över pinjenötter.
3.
Värm smör och olja i en stekpanna. Tillsätt salviabladen några stycken åt gång och fräs tills de får lite färg. Var försiktigt så att de inte bränns. Garnera tilltuggen med salvian.
250 g ricotta
ca 25 g riven parmesan
ca 1/2 dl förvällda nässlor
ca 1/2 dl rostade pinjenötter
ca 20 skivor tryffelsalami
20 salviablad
25 g smör
1 msk olivolja
Salt och svartpeppar
Baguette