back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Crostini med nässel- och ricotta­röra, tryffel­salami, pinje­nötter och smörstekt salvia

  • ca 20 stycken

En krämig nässel- & ricottaröra på rostade baguetteskivor, toppad med tryffelsalami, rostade pinjenötter & smörstekt salvia.

Hur

Gör så här

1.

Värm ugnen till 225 grader. Skiva baguetten i ca 20 skivor och lägg på en ugnsplåt. Pensla med olivolja. Rosta i ugnen i några minuter tills brödet blir gyllenbrunt.

2.

Efter nässlorna har förvällts och svalnat, finhacka. Blanda ricotta, parmesanost och nässlorna. Smaka av med salt och peppar. Bred ricottaröran på brödskivorna och lägg på en skiva tryffelsalami och strö över pinjenötter.

3.

Värm smör och olja i en stekpanna. Tillsätt salviabladen några stycken åt gång och fräs tills de får lite färg. Var försiktigt så att de inte bränns. Garnera tilltuggen med salvian.

Ingredienser

Ingredienser

250 g ricotta

ca 25 g riven parmesan

ca 1/2 dl förvällda nässlor

ca 1/2 dl rostade pinjenötter

ca 20 skivor tryffelsalami

20 salviablad

25 g smör

1 msk olivolja

Salt och svartpeppar

Baguette