back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Crostini med chèvrekräm och syltade jordgubbar

  • 12 stycken

Sötma möter syra i denna eleganta förrätt: krispiga crostini toppas med len chèvrekräm och syrliga syltade jordgubbar. En smakrik kombination där den krämiga ostens sälta balanseras av bärets friska fruktighet – perfekt som aptitretare eller till sommarens mingel.




Hur

Gör så här:

1.

Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Låt svalna. Häll över jordgubbarna och låt stå i 1- 2 timmar.

2.

Blanda chévre och färskost till en slät kräm.

3.

Bred krämen på baguetteskrivorna och toppa med jordgubbarna.

4.

Strö över malen svartpeppar. 

Ingredienser

Ingredienser

1/2 dl ättiksprit (12%)

1 1/2 dl strösocker

1 1/2 dl vatten

250 g färska jordgubbar, skivade

100 g chèvre

1/2 dl creme fraiche

12 baguetteskivor, rostade

svartpeppar