Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Låt svalna. Häll över jordgubbarna och låt stå i 1- 2 timmar.
Sötma möter syra i denna eleganta förrätt: krispiga crostini toppas med len chèvrekräm och syrliga syltade jordgubbar. En smakrik kombination där den krämiga ostens sälta balanseras av bärets friska fruktighet – perfekt som aptitretare eller till sommarens mingel.
1.
Koka upp ättiksprit, socker och vatten. Låt svalna. Häll över jordgubbarna och låt stå i 1- 2 timmar.
2.
Blanda chévre och färskost till en slät kräm.
3.
Bred krämen på baguetteskrivorna och toppa med jordgubbarna.
4.
Strö över malen svartpeppar.
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
250 g färska jordgubbar, skivade
100 g chèvre
1/2 dl creme fraiche
12 baguetteskivor, rostade
svartpeppar