back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Croissant/Pain chocolat aux amandes

En recept på croissanter med choklad och mandelkräm

Hur

1.

Sätt ugnen på 175 grader.

2.

Koka upp vatten och socker och låt sjuda i ca 1 minut. Låt svalna.

3.

Kör mandel, socker och smör i matberedare till en finmalen massa. Tillsätt äggen, ett i taget, och blanda i ytterligare någon minut. Tillsätt några droppar mandelessens efter smak.

4.

Doppa bakverken, ett och ett, i sockerlagen så att de blir helt täckta. Dela dem på längden. Bred ut ca 2 msk mandelkräm på varje underdel. Lägg tillbaka de övre delarna. Bred ut resten av mandelkrämen på ovansidorna. Strö över mandelspån.

5.

Grädda i ugnen i ca 20 minuter eller tills bakverken har en gyllene färg. Låt svalna. Pudra över florsocker.

6.

Tips! Prova att lägga till ytterligare en smaksättning. T ex kan man, som sagt, smula lite hackad choklad inuti. Eller lägga en klick lite nutella, sylt, lemon curd, äppelmos i croissanten. Prova även att stoppa in lite skivad päron, äpple eller banan. Möjligheterna är oändliga! : )

Ingredienser

6 dagsgamla croissants alt pain au chocolat

Sirap

3 dl vatten

3 msk strösocker

200 g skållad och skalad mandel

1 dl strösocker

100 g smör

2 ägg

några droppar mandelessens

ca 50 g mandelspån

ca 1 dl florsocker