Värm ugnen till 175 grader. Lägg pappersformar i en muffinsplåt.
1.
Värm ugnen till 175 grader. Lägg pappersformar i en muffinsplåt.
2.
Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
3.
Blanda de torra ingredienserna och varva ner dem tillsammans med vattnet i smeten. Rör om till en slät smet.
4.
Fördela smeten i muffinsformarna och grädda i ca 15 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt kallna på ett galler.
5.
För att göra marängen, låt gelatinpulver och 2 msk vatten svälla i en liten skål.
6.
Koka upp vatten, socker och glykossirap i en liten kastrull. Låt sjuda tills sockerlagen är 106 grader.
7.
När sockerlagen har rätt temperatur, rör ner gelatinet och blanda tills det smälter.
8.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Häll sedan ner lagen i en tunn stråle i äggvitan under vispning (helst med elvisp).
9.
Vispa tills krämen har svalnat och blivit en fast maräng. Vispa ner vaniljsockret.
10.
Spritsa ut marängen på chokladmuffinsarna och ställ in i frysen.
11.
Finhacka chokladen och lägg i en värmetålig skål. Smält chokladen över ett varmt vattenbad.
12.
Ta ut muffinsarna efter ca 30 minuter. Du kan antingen doppa marängen i chokladen eller ringla chokladen över marängen. Låt stelna.
100 g smör
1 ½ dl strösocker
2 ägg
¾ dl kakao
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
1 ½ dl vatten
1 msk gelatinpulver + 2 msk vatten
4 msk vatten
1 ¾ dl strösocker
¼ dl glykossirap
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker
100 g mörk eller ljus choklad