back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Cheesecakerutor med hallon toppad med havresmul

  • 14 rutor

Dessa läckra cheesecakerutor med hallon är en perfekt kombination av krämig cheesecake och frisk bärsmak. Toppade med ett krispigt havresmuldeg får den en underbar textur. Perfekt för fika eller som en söt avslutning på middagen!

Foto Helen Pe

Hur

Gör så här:

1.

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj kanterna på en ugnsform, ca 20 x 30 cm. Klä botten med bakplåtspapper.

2.

Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och kardemumma. Rör ner det smälta smöret och blanda till en smulig deg. 

3.

Ta ⅔ av blandningen och täck botten av ugnsformen. Tryck ner degen så du får ett jämnt lager. Pricka hål med en gaffel.

4.

Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills degen börjar bli gyllene.

5.

Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna förutom hallon till en slät smet. Häll jämt över kakbotten.

6.

Fördela hallonen över smeten. 

7.

Ta resterande smuldeg och blanda med havregryn. Smula degen över smeten.

8.

Grädda i ca 35 minuter eller tills smuldegen börjar bli gyllene. Låt svalna och ställ sedan i kylskåpet i minst 3 timmar, men helst över natten.

Ingredienser

Ingredienser

6 dl vetemjöl

2 ½ dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 tsk kardemumma

225 g smör, smält

1 dl havregryn

Fyllning

600 g cream cheese

2 ägg

1 dl gräddfil

2 ½ dl strösocker

2 msk maizena

2 tsk vaniljsocker

300 g hallon