Sätt ugnen på 175 grader. Smörj kanterna på en ugnsform, ca 20 x 30 cm. Klä botten med bakplåtspapper.
Dessa läckra cheesecakerutor med hallon är en perfekt kombination av krämig cheesecake och frisk bärsmak. Toppade med ett krispigt havresmuldeg får den en underbar textur. Perfekt för fika eller som en söt avslutning på middagen!
Foto Helen Pe
1.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj kanterna på en ugnsform, ca 20 x 30 cm. Klä botten med bakplåtspapper.
2.
Blanda mjöl, socker, vaniljsocker och kardemumma. Rör ner det smälta smöret och blanda till en smulig deg.
3.
Ta ⅔ av blandningen och täck botten av ugnsformen. Tryck ner degen så du får ett jämnt lager. Pricka hål med en gaffel.
4.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills degen börjar bli gyllene.
5.
Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna förutom hallon till en slät smet. Häll jämt över kakbotten.
6.
Fördela hallonen över smeten.
7.
Ta resterande smuldeg och blanda med havregryn. Smula degen över smeten.
8.
Grädda i ca 35 minuter eller tills smuldegen börjar bli gyllene. Låt svalna och ställ sedan i kylskåpet i minst 3 timmar, men helst över natten.
6 dl vetemjöl
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
225 g smör, smält
1 dl havregryn
600 g cream cheese
2 ägg
1 dl gräddfil
2 ½ dl strösocker
2 msk maizena
2 tsk vaniljsocker
300 g hallon