back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Blana - Messmörsgrädde

  • 4 portioner

Blana eller mesefil (beroende var i landet du bor) är något så enkelt som messmör blandat med vispad grädde. Traditonellt äts den bland annat på tunnbröd eller som tillbehör på julbordet, te x till skinkan eller köttbullarna. Personligen tycker vi att den passar bäst som dessert tillsammans med lite frukt - och kommer definitivt serveras hos oss på julafton!

Hur

1.

Vispa grädden och vaniljsocker ganska hårt.

2.

Rör ner messmör.

3.

Strö över lite kanel.

4.

Servera tillsammans med valfri frukt och bär beroende på säsong.

5.

Tips! Strö över lite rostade hasselnötter.

Ingredienser

Ingredients

2 dl vispgrädde

½ - 1 dl messmör

1 tsk vaniljsocker

en nypa malen kanel

Till servering

Valfri frukt och/eller bär

Rostade hasselnötter