Kärna ur gurkan och riv den grovt. Pressa ur vätskan.
Recept på två goda tillbehör – äppeltzatziki och grillad halloumi med persika och mynta – som är enkla att förbereda och som passar till det mesta!
1.
Kärna ur gurkan och riv den grovt. Pressa ur vätskan.
2.
Skala, kärna ur äpplet och riv det grovt.
3.
Skala och pressa vitlöken.
4.
Rör ihop gurka, äpple och citron. Pressa ner vitlöken.
5.
Smaka av med salt och peppar.
6.
Skär halloumin i skivor, ca 1 cm breda. Pensla på lite olivolja.
7.
Skär persikan i klyftor.
8.
Grilla halloumin eller stek i en grill- eller stekpanna.
9.
Skär halloumin i mindre bitar.
10.
Varva halloumi och persika på ett fat.
11.
Strö över färsk myntablad.
1/2 gurka
1-2 vitlöksklyftor
1 äpple
5 dl turkisk yoghurt
1 tsk pressad citron
salt
peppar
halloumi
persika
färsk mynta
olivolja