back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Marinerad Gruyère med apelsin, oliver och mandel

  • 10 minuter + 2-3 timmar marinering
  • 4-6 portioner

Även om Gruyèreost är god som den är – så är det lite annorlunda och gott att marinera den. Vi serverar gärna denna rätt som ett tilltugg eller istället för dessert.

Hur

Gör så här:

1.

Vispa ihop olja, honung, apelsinskal och rosmarin. Repa timjankvistarna och blanda ner i marinaden.

2.

Skär osten i skivor och lägg ner i marinaden tillsammans med oliverna. Låt stå i några timmar.

3.

Lägg upp på ett fat och strö över mandlarna och nymalen svartpeppar. Garnera med timjan och rosmarinkvistar. Servera med t ex rostad baguette.

Ingredienser

Ingredienser

1 dl olivolja

1/2 dl honung

Rivet skal från ½ apelsin

1/2 tsk finhackad rosmarin

 2 timjankvistar

ca 275 g Gruyère

1 dl gröna oliver av god kvalité, gärna Castelvetrano

1 dl Marconamandlar

Nymalen svartpeppar

Rosmarin- och timjankvistar till garnering