Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Skär dem sedan i sneda 2 cm breda bitar. Lägg i en glasburk med lock.
En inlagd sill med citrongräs och limeblad recept. Given på alla påsk, jul- och midsommarbord.
På bild hittar ni även krämig sill med smetana, honung och saltgurka.
1.
Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Skär dem sedan i sneda 2 cm breda bitar. Lägg i en glasburk med lock.
2.
Blanda ättiksprit, socker, vatten, citrongräs och limeblad i en kastrull. Koka upp lagen. Låt kallna och slå den över sillen. Sätt på locket på burken och ställ in den i kylskåpet. Låt stå i minst 2 dygn.
3.
Skär sillen i sneda 2 cm breda bitar. Blanda med smetana, honung och saltgurkan.
1 förpackning á 420 g inläggningssill
½ dl ättiksprit
1 dl strösocker
1 ½ vatten
1 citrongräs
3 - 4 limeblad
2 dl Smetana
1 msk flytande honung
1 dl saltgurka