back-button

Systrarna Eisenman

Picture of the author

Inlagd sill med citrongräs och limeblad

En inlagd sill med citrongräs och limeblad recept. Given på alla påsk, jul- och midsommarbord.

På bild hittar ni även krämig sill med smetana, honung och saltgurka.

Hur

1.

Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Skär dem sedan i sneda 2 cm breda bitar. Lägg i en glasburk med lock.

2.

Blanda ättiksprit, socker, vatten, citrongräs och limeblad i en kastrull. Koka upp lagen. Låt kallna och slå den över sillen. Sätt på locket på burken och ställ in den i kylskåpet. Låt stå i minst 2 dygn.

3.

Skär sillen i sneda 2 cm breda bitar. Blanda med smetana, honung och saltgurkan.

Ingredienser

Ingredients

1 förpackning á 420 g inläggningssill

½ dl ättiksprit

1 dl strösocker

1 ½ vatten

1 citrongräs

3 - 4 limeblad

2 dl Smetana

1 msk flytande honung

1 dl saltgurka