Tranbärskola med lakrits
Frysta tranbär finns att köpa i den flesta välsorterade matbutiker. Om du inte hittar det kan du byta ut mot lingon. Tid: Antal: ca 30 st portioner Ingredienser: ca 100 g frysta tranbär, tinade 100 g smör 2 dl vispgrädde 3 dl strösocker 1 dl ljus sirap ½ dl glykos 1 tsk ättiksprit (12 %) … Continued
Viltköttbullar
Smaken av vilt och enbär är en klassisk och lyckad kombination. Här använder vi älgfärs – men det går även bra med annan viltfärs. Eftersom älgfärs är rätt magert tillsätter vi lite fläskfärs.Foto: Lisa Björner Tid: Antal: ca 40 köttbullar portioner Ingredienser: 400 g älgfärs 200 g fläskfärs 1 dl ströbröd 1 dl mjölk ½ … Continued
Saffran- och mandelkrokant
Detta godis påminner om Daim – men i denna variant har vi lagt till saffran. Gillar du inte smaken av saffran så går det självfallet att skippa det. Antal: ca 20 bitar Ingredienser: 5 dl mandelspån 75 g smör 2 dl strösocker ½ dl vatten ½ dl ljus sirap ½ kuvert saffran 200 g mörk … Continued
Pestobröd i form av en stjärna
Ett pestobröd i form av en stjärna som är både god och vacker. Perfekt att imponera på glöggminglet.Foto: Helen Pe Antal: 8-10 bitar portioner Ingredienser: 25 g jäst 4 dl mjölk 2 msk rapsolja 1 msk honung 1 tsk salt 10 – 11 dl (600 – 660 g) vetemjöl 1/2 dl dill 1/2 dl persilja … Continued
Saffransbullar med vanilj
Här anävänder vi receptet på våra goda lussekatter som grund för att baka – kanske ännu godare – saffransbullar med vanilj. Antal: 35-40 bullar portioner Ingredienser: 1 sats deg till lussekatter 1 ägg Pärlsocker till garnering Smält vitchoklad till garnering 200 g rumsvarmt smör ca 1 dl vaniljsocker Gör så: Följ receptet på lussekatter fram … Continued

