Systrarna Eisenman Systrarna Eisenman
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt
Search

Fler resultat...

Generic filters
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt

Äpple-,kanel- och calvadossill

Älskar inlagd sill och älskar det faktum att det finns oändligt med variationer på hur man kan smaksätta inlagd sill. Inför denna jul gör vi denna äppel-, kanel och calvadossill. Foto: Ulrika Ekblom Antal: ca 1 liter

Inläggningar
0

Pestobröd i form av en stjärna

Ett pestobröd i form av en stjärna som är både god och vacker. Perfekt att imponera på glöggminglet.Foto: Helen Pe Antal: 8-10 bitar portioner Ingredienser: 25 g jäst 4 dl mjölk 2 msk rapsolja 1 msk honung 1 tsk salt 10 – 11 dl (600 – 660 g) vetemjöl 1/2 dl dill 1/2 dl persilja … Continued

0

Cashew- och karamell ”clusters” med choklad

Choklad, nötter och karamell – kan ni tänka er en bättre kombination! Försvinnande goda är dessa kan vi lova, så det blir nog ett antal satser av dessa innan självaste julafton. : ) Tid: Antal: ca 24 st portioner Ingredienser: 250 g cashewnötter, osaltade och rostade 50 g smör 1 dl vispgrädde 1 ½ dl … Continued

0

Saffrans­bullar med vanilj

Här anävänder vi receptet på våra goda lussekatter som grund för att baka – kanske ännu godare – saffransbullar med vanilj. Antal: 35-40 bullar portioner Ingredienser: 1 sats deg till lussekatter 1 ägg Pärlsocker till garnering Smält vitchoklad till garnering 200 g rumsvarmt smör ca 1 dl vaniljsocker Gör så: Följ receptet på lussekatter fram … Continued

Okategoriserade
0

Gräddkokt grönkål med hasselnötter pch rostade prosciutto­smulor

Egentligen tycker jag inte grönsaker hör hemma på julbordet (!) men här är jag villig att göra ett undantag. För hur gott låter inte gräddkokt grönkål med hasselnötter och rostade prosciuttosmulor.Foto: Matilda Lindeblad Tid: Antal: 4-6 portioner portioner Ingredienser: 120 g prosciutto 400 g grönkål 3 msk smör 2-3 msk olivolja 2 vitlöksklyftor, skalade 4 … Continued

0

Parmesanrostade brysselkål med krämig citrondipp

Måste erkänna att jag har tidgare gjort narr av folk som har påstått att de fullkomligen ääääälskar brysselkål. Jag ansåg liksom att man kan ju gilla det men att älska är väl lite att ta i. Tyckte jag då. Tills jag åt denna rätt. Parmesanrostade brysselkål med krämig citrondip. Måste erkänna att jag blev lite … Continued

0

Vörtbröds­krans

En av de traditioner som vi har tagit från Henriks familj är att äta gröt och julskinka kvällen innan julafton. På morgonen sätter jag en vörtbrödsdeg som får jäsa långsamt i kylskåpet under dagen för att sedan baka ut den på kvällen. Föreställ er nygriljerad skinka på nygräddat vörtbröd – med ett stort glas julmust … Continued

0

Smördegsgalette med fikon, brie, valnötter och honung

En snabb och enkel men ack så god smördegsgalette toppad med brie, färska fikon och valnötter. Den är godast nygräddad men tar bara några minuter att förbereda och 15 minuter i ugnen. Antal: 12-16 bitar portioner Ingredienser: 1 rulle smördeg à 250 g 3 färska fikon 250 g brie ca 1 dl hackade valnötter Flytande … Continued

0

Äppelcider med Fire Ball och grenadine

Tillhör du dem som inte är så förtjust i varma drinkar, t ex glögg, är denna drink för dig. Fire Ball, som är en likör med smak av kanel, bidrar med den rätta julstämningen i denna kalla vinterdrink. Tid: Antal: 1 drink portioner Ingredienser: 10 cl äppelcider, kall 2 cl Fire Ball ½ -1 cl … Continued

0

Färskost­rulle med nötter och torkad frukt

Är du trött på pepparkakor och ädelost på glöggfesten? Då tycker vi du ska testa denna rulle på färskost och torkad frukt rullad i hackade nötter och sesamfrön – som vi sedan serverar med kavringschips. Antal: 8-10 portioner portioner Ingredienser: 500 g färskost 150 g torkad frukt, t ex tranbär, russin, aprikoser, finhackade 2 salladslök, … Continued

0

Saffrans­polenta­kaka med mandel, apelsin och citron

En julifierad version av polentakaka med saffran, mandel, apelsin och citron. Perfekt som sött till frukost eller fika. Antal: 10-12 bitar portioner Ingredienser: 1 kuvert á 1/2 g saffran 2 1/2 dl strösocker 1 tsk citronsaft 2 msk apelsinsaft 1 tsk rivet apelsinskal 200 g rumsvarmt smör 3 ägg 1 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver … Continued

0

Grissini

Dessa italienska brödpinnar ställs normalt fram på bordet som ett litet tilltugg. Här gör vi två olika varianter – den traditionella som görs med jäst men även en lite snabbare variant som görs med bakpulver. Vi bjuder även på en massa olika smaksättningar – som ger ännu godare och vackrare grissinis. Antal: ca 30 stycken … Continued

0

Cajun-friterade pickles med Ranch dip

I Sverige är ”pickles” dvs saltgurka inte lika vanligt som i USA – där man har som tradition att äta det som snacks. Här har vi tagit dem till ytterligare en nivå genom att panera och fritera dem och servera med en härlig krämig ranch dip. Perfekt snacks till mellomyset ikväll. Eller, ifall du har … Continued

0

Ugnsbakad kyckling med äpple, druvor och chèvre- och valnötsröra

Ugnsbakad kyckling kommer verkligen till sin rätt när den får bakas med söta och syrliga äpplen och druvor. Foto Helen Pe Tid: Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: 1 hel kyckling á ca 1. 2 kg 50 g rumsvarmt smör Rivet skal från 1/2 citron 2 vitlöksklyftor, pressade 1/2 tsk salt + 2 tsk flingsalt … Continued

Fågel
0

Hemgjord ricotta

Den italienska färskosten ricotta görs genom att hetta upp vasslen som blir över vid tillverk­ningen av ost. »Ricotta« betyder just koka om. Eftersom det går åt rätt stora mängder vassle för att göra ricotta, och det är kanske inte så många som ystar egen ost, är det tur att det finns »fusk­ recept« som detta–som … Continued

0

Banankaka med choklad, kokos och valnötter

I butiken där jag brukar handla har de alltid en korg med grönsaker och frukt till billig pris som börjar bli lite dåliga. Jag som älskar mogna bananer fyndar där varje dag. De flesta av bananerna åker ner i morgon-smoothien men ibland hamnar de även i en banankaka. Vi har många recept på olika varianter … Continued

0

Citronkyckling med orzo och grönkål

Orzo, även kallad risoni, ser ut som ris men är faktiskt pasta. Här gör vi en variant av ”allt i ett” och tillagar den tillsammans med kyckling, lök, citron och grönkål i stekpannan – i ugnen. Tänk på stekpannan måste ha ett handtag som hög värme. Om du inte har en sådan stekpanna kan du … Continued

0

Tahini­kakor

Dessa godingar går inte att sluta äta. Och dessutom superenkla att göra.Olika märken tahini kan smaka olika. De man köper i Mellanöstern-affärer brukar alla vara goda samt t ex Sevan eller Zeinas som finns i vanliga livsmedelsbutiker. Antal: ca 24 stycken portioner Ingredienser: 175 g smör, rumsvarmt 2 dl strösocker 3 msk honung 2 dl … Continued

0

Aubergine med kinesisk vitlök- och sojasås

Alltså, aubergine med kinesisk vitlök- och sojasås är så vansinnigt gott. Första gången vi smakade det var när vi fick uppleva en äkta kinesiskt nyårsmåltid. Vi måste ha ätit över 40 olika rätter och även om allt var supergott så var det just denna rätt som verkligen utmärkte sig. Tid: 40 minuter + 2 timmar … Continued

0

Old Fashioned

Det här är en mer ”rejäl” drink – Old Fashioned med bourbon och Angostura Bitter. Så gott!Det finns flera olika sätt att göra en Old Fashioned. T ex med en stor isbit istället för flera små, med sockerlag istället för en sockerbit och med eller utan vatten. Antal: 1 drink portioner Ingredienser: 1 bit råsocker … Continued

0

Ugnsbakad sötpotatis med rödkål, tranbär och cashewdressing

En mångsidig rätt med ugnsbakad sötpotatis, rödkål, tranbär och krämig cashewnötsdressing. Passar som vegetarisk huvudrätt eller som tillbehör till t ex kött eller kyckling. Antal: 4 – 6 portioner portioner Ingredienser: ca 700 g sötpotatis ½ – 1 tsk chiliflingor 150 g rödkål 1 dl torkade tranbär olivolja färsk koriander till garnering flingsalt 2 dl … Continued

0
1 … 7 8 9 10 11 … 20
© Systrarna Eisenman
Powered by ProAd
  • Om Oss
  • Kategorier
  • Kokböcker
  • Kontakt