Chokladcheesecake
Denna dekadenta och ljuvliga cheesecake är godast när den har fått stå till sig i kylskåpet och blivit riktigt kall. Tänk på att den ska gräddas upp till 3 ½ timme och sedan vila i kylskåpet i minst 6 timmar, men helst över natten. Det är just detta som gör den så krämig och len. … Continued
Allt på en plåt med kyckling, ciabatta, kronärtskockshjärtan, mozzarella och tomater
Snabbt och enkelt att göra i ordning – och minimalt med disk.Foto Lisa Björner Ingredienser: 8 kycklinglårfilé 200 g ciabatta 1/2 vitlökshuvud 250 g körsbärstomater 2 dl svarta oliver 1 burk kronärtskockhjärtan 1/2 – 3/4 dl olivolja 1 krm chiliflakes 1 krm + 1 tsk salt 1 tsk flingsalt Några nypor nymalen svartpeppar 2 mozzarella … Continued
Muffins med smuldegscrumble
Dessa goda muffinsarna toppad med smuldegscrumble kan smaksättas och toppas på diverse vis. Lisas favorit är hallon och choklad och avnjuts till eftermiddagsfikat. Monica gillar att servera dem till helgfrukosten och blandar då ner lite nötter och frön i crumble-toppingen. Antal: 12 stycken portioner Ingredienser: 2 ägg 2 dl strösocker 4 dl vetemjöl 2 tsk … Continued
Vietnamesisk sallad med friterad calamari
Den klassiska friterade calamarin, som alla någon gång har ätit på utlandsemestern, blir ännu godare när den serveras på en fräsch och krispig vietnamesisk sallad med en sötsyrlig och lite het dressing. Calamari, som är på svenska kallas även för 10-armad bläckfisk, kan köpas antingen som en hel tub eller skivad i ringar.Foto Roland Persson … Continued
Saftig citron- och yoghurtkaka
Receptet på denna otroligt saftiga och goda citronkaka har vi fått från vår mammas bästa väninna (och tillika vår ”extra mamma”) Marie. Dock tror vi att hon underhåller någon liten detalj i receptet då vi aldrig lyckas få den 100% lika god som hennes. Som tur är uppnår vi 99% vilket funkar alldeles utmärkt det … Continued
Kardemummayoghurt med frukt
En härlig frukost med kardemummayoghurt toppad med apelsin, grapefrukt, fikon, granatäpple och fruktsirap. Antal: ca 2 portioner portioner Ingredienser: 2 ½ dl ryska yoghurt ¼ tsk vaniljsocker ½ tsk kardemumma 1 apelsin ½ grapefrukt ½ pink grapefrukt 1 fikon 1 dl granatäpplekärnor 1/2 dl strösocker Gör så: Blanda yoghurt med vaniljsocker och kardemumma. Skala citrusfrukterna … Continued

