Hallonbollar med kokosflingor
Hallonbollar- ett lite "fräschare" alternativ till chokladbollar.Foto Lisa Björner Tid: Antal: ca 10 bollar portioner Ingredienser: 125 g färska hallon 3 dl havregryn 2 msk lönnsirap 2 tsk kokosolja 1 msk chiafrön kokosflingor och/eller smulade frystorkade hallon till att rulla bollarna i Gör så här: Mixa alla ingredienser till en finhackad massa. Täck med plastfolie … Continued
Två varianter av ceviche
Idag bjuder vi på två varianter av ceviche – en med vit fisk och pilgrimsmusslor som vi serverar på en bädd av guacamole med tortillachips samt en ceviche med lax, vit fisk, sötpotatis och majs. Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: 400 g färsk fast vit fiskfilé 4 pilgrimsmusslor 2 vitlöksklyftor ½–1 röd chili 2 … Continued
Thai kyckling- och risnudelsallad
Denna fräscha och smakrika nudelsallad kan ätas precis som den är – varm eller kall. Vi tycker dock det är gott att göra små “paket” av den tillsammans med salladsblad. Vill vi ha en lite matigare lunch serverar vi den med jasminris. Thai kyckling- och risnudelsallad Antal: 4 portioner Ingredienser: 50 g risnudlar 1 dl … Continued
Limekolarutor med mandelbotten
Söta, syrliga och lite sega kolarutor – passar lika bra till fikat som till dessert. Ett tips är att då klicka på lite vispad grädde. Tid: Antal: 16 stycken portioner Ingredienser: 2 dl skållad och skalad mandel 2 ägg 2 dl strösocker Kolakräm 4 gelatinblad 200 g vit choklad, hackad 4 äggulor 1 dl vispgrädde … Continued
Vietnamesiskt grapefrukt- och avokadosallad
Vietnamesisk grapefrukt- och avokadosallad är en fräsch och smakrik rätt som kombinerar den syrliga sötman från grapefrukt med den krämiga mjukheten från avokado. Tillsammans med örtiga inslag av mynta och koriander, samt en sötsyrlig och fräsch dressing, skapar denna sallad en härlig balans av smaker som både är lätt och uppfriskande. Tid: Antal: ca 4 … Continued
Grön shakshuka
Shakskuka är en mellanöstern/nordafrikansk rätt som vanligtvis baseras på tomater. Här har vi gjort en ”grön” variant där spenat och grönkål får agera som bas i denna smakrika och tillfredsställande rätt. Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: 1 purjolök 2 vitlöksklyftor 1 jalapeño 100 g grönkål 6 gröna sparrisar 200 g babyspenat 2 – 3 … Continued

