Moules marinières med körsbärstomater och basilika
Musslor är inte bara goda – de är också billiga och klimatsmarta! Dessutom finns det en bred variation av sätt att smaksätta dem. Här gör vi en klassisk moules marinières fast med italienska smaker i form av tomater och basilika.Foto Helen Pe Antal: 2 portioner portioner Ingredienser: ca 1 kilo blåmusslor 250 g, blandade färger … Continued
Kardemummabullar med chokladfyllning
Vi gillar att variera våra kardemummabullar och fylla dem med choklad istället. Extra gott blir det då!Foto Lisa Björner Antal: ca 35-40 bullar portioner Ingredienser: 50 g jäst 5 dl mjölk, rumsvarm 1 1/2 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2 tsk mortlade kardemummakärnor 1 tsk salt ca 13 dl vetemjöl 150 g smör, rumsvarmt 250 … Continued
Kikärtsgryta med risoni och ugnsrostade tomater
Till dagens vegetariska recept blev vi inspirerade av den italienska pasta- och kikärtssoppan ”pasta e ceci”. Däremot tillagade vi den mer som en mustig gryta och oj – så himla god den blev. Tillsammans med nybakat bröd blir den en riktig härlig ”comfort food” måltid, som är dessutom superenkel att laga Antal: 2-3 portioner Ingredienser: … Continued
Citruscarpaccio och färskostkräm med smak av lime
Passa på när citrusfrukter är i säsong och gör denna fräscha dessert.Foto Lisa Björner Tid: ca 20 minuterAntal: 4 pers portioner Ingredienser: ca 1 kg blandande citrusfrukter t ex apelsiner, blodapelsiner, grapefrukt, pomelo, clementiner Limekräm 100 g cream cheese ½ dl florsocker 1 dl vispgrädde rivet skal från ½ lime Gör så här: Skala citrusfrukterna … Continued
Krämig citronpasta
En ljuvligt god pasta med en krämig och syrlig citronsås.När vi lagar denna rätt lever vi inte efter Julia Childs devis ”If you’re afraid of butter, use cream” – då den innehåller ansenlig mängd utav både…. Krämig citronpasta Antal: 4 portioner Ingredienser: ca 320 g pasta, tex linguine eller spaghetti 2 dl vispgrädde 1 citron … Continued
Cajunkyckling med ugnsbakad sötpotatis och honungsdijonsås
En enklare variant av sötpotatispommes med cajunkyckling, cole slaw och honungsdijonsås. Antal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: ca 600 g kycklingfiléer 2-3 sötpotatis ca 2 – 3 dl rapsolja eller jordnötsolja 2 dl polenta 1 tsk paprikapulver 1 tsk vitlökssalt 1 tsk lökpulver 1 tsk cayennepeppar 1 tsk chilipulver 1 tsk torkad oregano 1 tsk … Continued

