Äggröra med löktrav
En enkel och smakrik äggröra med löktrav som ger en lätt smak av lök. Här toppar vi med löktrav på slutet då den kommer bäst till sin rätt när den inte värms upp.Tips! Plocka inte löktrav vid vägkant och se till att alltid skölja först. Antal: 1 portion portioner Ingredienser: 4 ägg ca 25 g … Continued
Torskrygg med grillad sparris och hollandaisesås
Det här receptet låter vi torskryggen stå i centrum. Genom att först rimma fisken och sedan varsamt ånga den blir köttet mjäll, saftigt och fullt av naturlig smak. Vi serverar torskryggen med en len, klassisk hollandaisesås och krispigt grillad sparris – en elegant rätt som är lika enkel som lyxig. Antal: 4 portioner Ingredienser: 600 … Continued
“No bake” rabarber cheesecake
En len, syrlig och söt cheesecake med crunchy topping som passar perfekt att göra i förväg då den ska helst stå i kylen över natten.Foto: Lisa Björner Tid: Antal: 10 – 12 bitar portioner Ingredienser: 300 g digestivekex (20 st) 100 g smör, smält 2 gelatinblad 400 g rabarber 2 tsk vatten ¾ dl strösocker … Continued
Friterad manchego med maskros- och granskottsgelé
Maskros- och granskottsgelé har en svag smak av skog och honung – och passar perfekt med vällagrad och smakrik ost.Maskros är en av våra vanligaste ”ogräs” där både blommor, knopp, blad och rot går att äta. Späda blad kan användas som sallad, knopparna kan läggas in som kapris och på blommorna kan man göra bl … Continued
Krispiga kimchivåfflor med stekt ägg, sojamajonnäs och sriracha
En matig och krispig våffla med en smakrik hetta från kimchin. Vi serverar dessa kimchivåfflor toppade med ett stekt ägg, krämig sojamajonnäs och lite srirachasås för extra sting. Perfekt som brunch eller lunch – eller t om middag!Foto: Lisa Björner Tid: Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 1 ¼ dl vatten 1 ¼ dl mjölk 2 … Continued
Sparris och edamamebönor med pocherat ägg
Vardagsmorgnar blir det knappt någon frukost för mig. En kopp kaffe är det jag hinner och orkar slänga i mig. Men på helgerna älskar jag långa frukostar. Barnen får alltid amerikanska pannkakor – vilket jag också gärna tar (dränkt i lönnsirap och smör…). Nu när sparrisen har börjat att komma så lyxar jag dock gärna … Continued

