Systrarna Eisenman Systrarna Eisenman
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt
Search

Fler resultat...

Generic filters
Search

Fler resultat...

Generic filters
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt

Pizza bianca med grönkål, chèvre och kanderade citronskal

Hemligheten är de kanderade citronskalen vars sötma bryter perfekt mot sältan i chèvre-osten. För er som inte orkar göra egen pizzadeg så går det bra att köpa färdig deg. Vi lovar, vi berättar inte för någon. För övrigt så använder man inte all den kanderade citronskalen – förvara därför det som blir över i en … Continued

0

Röra med kronärtskockor och spenat

Börjar ni tröttna på det sedvanliga chips och dip på fredag- och lördagkvällar? Då kan vi rekommendera denna gudomligt goda dip på bl a kronärtkockshjärtan och spenat. Nu under vintern gratinerar vi den och äter den varm – med den är lika god att servera kall! Antal: 5 dl portioner Ingredienser: 65 g färsk babyspenat … Continued

0

Asiatisk biffsallad med granatäpple och avokado

Trots att denna rätt innehåller kött så känns den ändå lätt och fräsch. Hemligheten är dressingen som är perfekt balanserat mellan syran i limesaften, umamin och sältan i fisksåsen, sötman från farinsockret, hettan från chili och sedan lite vitlök och citrongräs för smak. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: ca 600 g utskuren biff 150 g … Continued

0

Pavlova med rosévins­granité, lemon curd, grädde och hallon

Det bästa med pavlova – förutom att den är så god såklart – är att man kan man förbereda marängbottnarna någon dag i förväg. Pavlova kan antigen göras som ett stort botten eller som vi har gjort här – som små ljuvliga mini-pavlovas! Granitan kan också förberedas flera dagar i förväg, så man behvöver bara … Continued

0

Glace au four Tiramisu

Här bjuder vi på en fryst variant av den italienska desserten Tiramisu. Vi har använt mandellikören Amaretto men det går även bra med t ex Cognac, Eau de vie eller annan likör. Antal: ca 6 portioner portioner Ingredienser: 4 äggulor 1 dl strösocker 1 tsk vaniljsocker 2 dl mascarponeost 2 dl vispgrädde ½ dl kallt … Continued

0

Lime-inkokt lax med rödbetor, feta och koriander

Denna lax är en spännande variant av den klassiska inkokta laxen där vi har tillfört den fräscha syran från lime, jordiga tonerna från rödbetorna, den aromatiska koriandern och fetans sälta. Tänk på att laxen tillagas med fördel dagen innan den ska serveras. Antal: 4-6 portioner portioner Ingredienser: 800 g laxsida 500 g rödbetor 150 g … Continued

0

Äggtoddy – klassisk och med smak av saffran

Byt ut den traditionella glöggen mot äggtoddy istället! Det gör nämligen vi. Förutom grisfötter, så är den Lars (Lisas man) årliga bidrag till julfirandet – fastän det är vi som har tagit med den traditionen från våra amerikanska julfiranden. Här bjuder vi på två varianter – den klassiska samt toddy smaksatt med saffran. Äggtoddy blir … Continued

0

Grönkålsallad med druvor, valnötter och ädelost

En god grönkålsallad med druvor, valnötter, ädelost och en krämig honungsdijondressing. Antal: 4-6 portioner portioner Ingredienser: 200 g grönkål 250 g gröna druvor 2 dl rostade valnötskärnor 140 g ädelost av god kvalité olivolja flingsalt och nymalen svartpeppar Dressing 1 dl crème fraiche ½ dl majonnäs 2 tsk äppelcidervinäger 1 tsk dijonsenap 1 tsk honung … Continued

0

Saffrans­kaka med smörkräm

En fantastisk god saffranskaka fylld med smörkräm. Kakan har en konsistens som är en blandning mellan vetebröd och mjuk kaka. Det är en julvariant av kakan med tillsatt saffran. Antal: 10-12 bitar portioner Ingredienser: 1 pkt saffran 2 msk sprit 1 dl mjölk 25 g jäst 1 ägg ½ dl strösocker ca 6 dl vetemjöl … Continued

0

Julgodis med 4 av våra godaste fudge

Idag bjuder vi på recepten på 4 av våra godaste fudge – Chokladfudge, Cappuccinofudge, Ingefärs- och kokosfudge och Rocky road-fudge. Antal: ca 20 rutor per fudge portioner Ingredienser: Chokladfudge – grundrecept ca 20 stycken 50 g smör 3 msk kakao 5 dl strösocker 2 dl mjölk 100 g mörk choklad (60–70 % kakaohalt) 2 msk … Continued

0

Svamppastej med pistage­nötter på crostini med färska fikon

Detta recept på Svamppastej med pistagenötter på crostini med färska fikon gjorde vi för ett vegetariskt julbordsjobb för Elle mat och vin för några år sedan.Men den är så god så man behöver definitivt inte vara vegetarian för att uppskatta den. Eftersom vi har frysen proppfull med svamp så kommer denna goda svamppastej definitivt finnas … Continued

0

Saffransdrömmar

Saffransdrömmar – bland det godaste kakorna du kan göra med saffran till jul.Tänk dock på att äta denna värdefulla krydda med andakt, med tanke på att för att utvinna 1 kg saffran det krävs ett mödosamt arbete – att för hand plocka 70 – 150 0000 saffranskrokusblommor och sedan ta loss pistillerna och torka dem. … Continued

0

Godaste saffransbullarna med vaniljfyllning

Ännu en variant på grundreceptet på de saftigaste och godaste saffransbullarna. Denna gång fyller vi bullarna med vaniljkräm. Jepp. Du läste rätt. Vaniljkräm + saffransbulle. Smakar lika ljuvligt som det låter. Tid: Antal: 20-25 stycken portioner Ingredienser: 1 sats deg till lussebullar ca 100 g smör och strösocker till garnering Vaniljkräm 5 dl mjölk 1 … Continued

0

Saffrans-sockerkringlor

Igår bakade jag dessa saffrans-sockerkringlor med vårt supersaftiga grundrecept på lussebullar – och konstaterade ännu en gång att detta är det bästa receptet ever på saffransbullar. När jag åt bullarna idag så var det nästintill lika saftiga och goda som de var igår nybakade Tid: Antal: 25-30 stycken portioner Ingredienser: 1 sats deg till lussebullar … Continued

0

TÄVLING! Nu har ni chansen att vinna hela 2.5 kilo Gruyère. Kika in på vårt instagram @systrarnaeisenman för information om hur du deltar. Lycka till!

Okategoriserade
0

Choklad­doppade kanderade äpplen

En amerikansk jultradition med sötsliskiga kanderade äpplen doppade i choklad. Antal: 6 stycken portioner Ingredienser: 6 äppelklubbor 6 äpplen 6 träpinnar eller glasspinnar 5 dl strösocker 2 1/2 dl vatten 2 dl ljus sirap 1 kanelstång 100 -200 g mörk choklad 100 -200 g mjölkchoklad 100 -200 g vit choklad valfri finhackade nötter kokosflingor Gör … Continued

0

Varm tranbärsjuice med kanel och stjärnanis

Värm dig med en kryddig tranbärsjuice, smaksatt med kanel och stjärnanis. En perfekt vinterdryck som sprider doften av jul och värmer både kropp och själ! Antal: 6 drinkar portioner Ingredienser: 1 liter tranbärsjuice 2 kanelstänger 1 stjärnanis apelsin 1 dl färska eller frysta tranbär 3 skivor, halverade apelsinskivor Gör så här: Skölj apelsinen noggrann. Skär … Continued

0

Smördegsinbakad svamppaté

En underbart god vegetarisk smördegsinbakad svamppaté som passar som förrätt, varmrätt eller på julbordet. Antal: 12-15 skivor portioner Ingredienser: 1 kg färsk svamp 1 gul lök 3 msk olivolja 1 dl ströbröd 5 ägg 1 tsk timjan 1 dl vispgrädde salt och svartpeppar ca 425 g smördeg till pensling ägg Gör så här: Värm ugnen … Continued

0

Pepparkaks­muffins med lingon

På allmän begäran laddar vi nu för fullt inför 1:a Advent. Nu ska det bakas pepparkaksmuffins med cream cheesefrosting och lingon. Så goda! Och dessutom doftar huset helt ljuvligt när man har bakat dem! Antal: 12-16 muffins portioner Ingredienser: 100 g smör 2 1/2 dl farinsocker 1 1/2 dl gräddfil eller filmjölk 2 ägg 3 … Continued

0

Sötpotatis­soppa med apelsin, ingefära och saffran

En ljuvlig sötpotatissoppa med smak av apelsin, ingefära och saffran. Perfekt som en måltid eller som tilltugg på glöggmingel. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: Ingredients ca 700 g sötpotatis 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja 1 msk riven färsk ingefära 1 kuvert (1/2 g) saffran 11-12 dl grönsaks- eller hönsbuljong skal och saft … Continued

0

Rooiboste- och tranbärsdryck med vanilj och stjärnanis

Istället för att bjuda på den sedvanliga glöggen, vad sägs om att servera en varm och smakrik Rooiboste- och tranbärsdryck med vanilj och stjärnanis? Antal: 1 liter dryck portioner Ingredienser: 6 dl vatten 1 krm Khoisan Gourmet vaniljpulver 1 stjärnanis 2 påsar Khoisan Gourmet ekologiskt Roiboos Te 4 dl transbärsjuice 1 apelsin (ca 2 tsk … Continued

0
1 … 24 25 26 27 28 … 44
© Systrarna Eisenman
Powered by ProAd
  • Om Oss
  • Kategorier
  • Kokböcker
  • Kontakt