Systrarna Eisenman Systrarna Eisenman
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt
Search

Fler resultat...

Generic filters
Search

Fler resultat...

Generic filters
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt

Saganaki – stekt ost med honung och sesam

Googlar du saganaki kommer du troligtvis få upp recept på stekt ost. I själva verket är saganaki, som ordagrant betyder ”liten stekpanna” på grekiska, olika rätter som tillagas i en enportionsstekpanna. En av dessa populära rätter är där man steker ost, vanligtvis kefalograviera, kasseri, kefalotyri, fetaost eller halloumi och sedan serverar den med t ex … Continued

0

Kimchi- och nudelsallad

Antingen kan man köpa färdig kimchi, som numera finns på de flesta välsorterade livsmedelsbutiker eller så kan man göra det själv. Dock måste man tänka på att det tar 5 dagar att göra kimchi. Kimchi är fermenterade grönsaker – oftast kål – och en oumbärlig ingrediens i det koreanska köket. Sedan jag tog mod till … Continued

0

Mac ’n’ Cheese

Lite skamset måste vi erkänna att vi faktiskt gillar det artificiella helfabrikat som de flesta av vår generations amerikaner har vuxit upp med. Men det kommer vi undan med eftersom vi kan laga en riktig ”kick-ass” hemgjord mac ’n’ cheese. Det är förstås den i receptet här som vi serverar våra barn. Den förstnämnda äter … Continued

0

Donuts med limeglasyr och kokos

Vi älskar donuts. Det ligger nog i våra amerikanska gener. Det första vi gör när vi kommer till USA är att köpa oss en chokladglaserad donut fylld med vaniljkräm. Och vi kan erkänna att det har nog hänt någon gång att en eller två donuts har fått slinka med i resväskan hem. Ibland får vi … Continued

0

Palaak Halloumi

Det är en variant på en av våra all-time favorit indiska rätter – palak paneer. Istället för den indiska färskosten paneer använder vi halloumi. Grytan serverar vi med basmatiri, yoghurt och en chutney på dadlar, tomat och russin, och mynta- och korianderchutney. Åh – grytan är verkligen så fantastiskt god, speciellt tillsammans med de smakrika … Continued

0

Nachos med kyckling, picklad jalapenos, salsa och koriander

Fredag betyder för många texmex och fredagsmys. Idag kör vi en favorit i repris och tipsar om denna smidiga och smarriga allt-i-ett-rätt. Passar perfekt att ställa fram plåten på matbordet (eller soffbordet för den delen) och köra ”family style” där alla delar på det goda! Ett tips är att servera en fräsch sallad till. Den … Continued

0

Mint Julep

Variationer av drinken Mint Julep har druckits i USA sedan nybyggarna kom till USA – även om det från början dracks av hälsoskäl. Som sällskapsdrink blev den populär på the Kentucky Derby (en årlig hästkapplöpning). Traditionellt serveras Mint Julep i en silver- eller tennmugg fylld med is som man håller antingen längst upp eller längst … Continued

0

Jalapeño Poppers

Friterade jalapeños fyllda med ostReceptet kommer från vår bok Systrarna Eisenmans mingelmat Antal: ca 20 stycken portioner Ingredienser: 20 färska jalapeños 100 g lagrad ost, riven några droppar tabasco 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 3 ägg ca 3 dl ströbröd 2 tsk torkad oregano 1 liter olja till fritering Gör så här: Snitta varje … Continued

0

Varm­choklad med jordnöts­smör

Sportlov har nu börjat för vissa delar av landet. Och som vi alla vet så är ju sportlovet lika med varm choklad. Men idag blev det dock inte vilken varm choklad som helst – utan varm choklad smaksatt med jordnötssmör. Mums! Antal: 2 portioner portioner Ingredienser: Ingredients ca 5 dl mjölk 1 – 2 msk … Continued

0

Kardemumma­­kaka i gjutjärns­­panna

Receptet på denna supersaftiga kardemummakaka har vi fått av vår ”extra-mamma” Marie. Ni kanske minns att vi har nämnt henne förut – det är nämligen hon som bakar 8000 kakor varje jul och ger bort till alla sina vänner. Det är även hon som har lyckats ”muta bort” en fortkörningsbot i USA med sina vansinnigt … Continued

0

Red Velvet Cupcakes

Dessa red velvet cupcakes är ljuvligt goda. Baka dem till din käreste och hen kommer älska dig för evigt! Antal: 12 stycken portioner Ingredienser: Muffins 3 1/2 dl strösocker 2 ägg 3 1/2 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat 1/2 tsk salt 1 msk kakao 1 tsk vaniljsocker 1 msk vitvinsvinäger 1 dl raps- eller solrosolja … Continued

0

Vår sirapslimpa

Det finns många goda recept på sirapslimpa men vi brukar köra på säkra kort och använda vårt recept! Den är riktigt saftig och god. Det är också en fördel att receptet blir två limpor – för innan man hinner blinka har ena limpan ätits upp. Och det kan liksom inte bli så mycket enklare att … Continued

0

Melodifestivalen Snacks

Här är några goda snacks att göra själv till mellomyset under Melodifestivalen.

0

Ingefärs­snittar

Ingefärssnittar – enkla att baka och supersmarriga. Precis som det ska vara! Antal: ca 18 stycken portioner Ingredienser: Ingredients 100 g smör, rumsvarmt 1 dl strösocker 1 msk ljus sirap 2 1/2 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1 tsk malen ingefära Gör så här: Vispa smör och socker. Tillsätt sirap. Blanda de … Continued

0

Kouign Amann

Fransmännen är nog utan tvekan de som kan bakverk bäst, förutom vår favorit Croissant aux amandes, så är nog Kouign Amann det absolut godaste som finns. Kouign Amann är nämligen ett bakverk som härstammar från Bretagne i Frankrike. Tänk dig en blandning mellan en bulle och en croissant – med smak av smör och karamelliserad … Continued

0

Choklad- och espresso­kakor

Idag bjuder vi på dessa delikata choklad- och espressokakor. Ett tips är att avnjuta dem med ett stort glas iskall mjölk…. Antal: ca 24 stycken portioner Ingredienser: 150 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 1 dl farinsocker 1 ägg 3 dl vetemjöl 1 dl kakao 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk bikarbonat 1/2 tsk salt 2 … Continued

0

Fisk­burgare med remoulad­sås

Fiskburgare med remouladsås! Ett för övrigt bra sätt att få kinkiga barn att äta fisk. Känner ni er extragenerösa – så kan vi varmt tipsa om att servera dem med salt & vinegar chips Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 800 g filé av fast vit fisk 2 ägg ca 4 dl ströbröd ca 2 dl … Continued

0

Ugnsbakad sötpotatis med rostade kikärtor, feta och tahini­dressing

Idag bjuder vi på ugnsbakad sötpotatis med rostade kikärtor, feta och tahinidressing. Den söta sötpotatisen harmoniserar perfekt med sältan i fetan, beskan i ruccolan och den lilla hettan i de krispiga kikärtorna. Mums! Det är lite pilligt att skala kikärtorna men det är väl värt mödan. På så sätt blir kikärtorna så där härligt krispiga. … Continued

0

Jordnöts­kakor med choklad

Dessa kakor får oss att minnas tillbaka till vår barndom när vi växte upp i USA. Jordnötssmör var en favorit – men inte bara i en klassisk ”Peanut Butter and Jelly Sandwich” utan även i godis, desserter och kakor. För dessa kakor är verkligen ”to die for”! Finns det någon godare smakkombination än salta jordnötter … Continued

0

Turkisk morotsröra med yoghurt och vitlök

Så enkel men så vansinnigt gott. Trixet är att steka morötterna lite snabbt. De får då en söt smak medans de fortfarande är krispiga. Yoghurten bidrar med ett härligt krämigt syrlighet. Enligt det klassiska turkiska receptet så tillsätter man vitlöken rå – däremot tycker vi det kan vara gott att steka upp den med morötterna … Continued

0

Fikonpaj med dulce de leche och valnötter

Lyckan för den som blir bjuden på denna paj, när de för ner skeden i pajen och skopar upp ljuvligt god fikon med dulce de leche och valnötter. Antal: ca 6 små pajer portioner Ingredienser: Pajdeg 3 dl vetemjöl 5 msk strösocker 150 g kylskåpskallt smör 2 äggulor Fyllning 6 färska fikon 6 msk dulce … Continued

0
1 … 23 24 25 26 27 … 44
© Systrarna Eisenman
Powered by ProAd
  • Om Oss
  • Kategorier
  • Kokböcker
  • Kontakt