Lök- och potatisgalette med gruyère och timjan
En fransk galette kan vara allt från en våffelliknande kaka till en crêpe gjord på bovete eller en paj. Den här galetten på potatis, lök och gruyère med en frasig smördegsbotten kan serveras antingen som ett tillbehör eller som en lättare måltid tillsammans med en fräsch sallad. Tänk på att handtaget på stekpannan måste tåla … Continued
Smaksatta popcorn
smaksatt popcorn. Det är så enkelt att göra olika smaker – och så får alla sin favorit! Receptet kommer från vår bok Systrarna Eisenmans mingelmat Antal: ca 2 liter portioner Ingredienser: 2 liter poppade popcorn (1 dl opoppade) 25 g smör Sötstark senap ca 1 msk sötstark senap, t ex Johnny’s Senap salt Oliver & … Continued
Marinerade oliver och grönsaker till charkbrickan
Att bjuda på en god charkbricka kräver minimal ansträngning men ger maximal njutning. Vi blandar gärna olika marinerade oliver och grönsaker med t ex spansk pata negra bellota med italiensk prosciutto di parma, och varför inte också en het och smakrik chorizo och en ljuvligt doftande tryffelsalami. Det kan också vara gott att lägga till … Continued
Pasta primavera
Trots det italienska namnet på den här rätten, primavera som betyder vår, är det faktiskt en amerikansk rätt skapad i New York på 70-talet. Vilken tur för oss! Vi lovar att ni kommer älska den då den inte bara är vansinnig god utan också färgsprakande vacker. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 100 g broccoli 100 … Continued
Kiwi- och avokadosallad med granatäpple, lime och jalapeño
Denna sallad blir man glad utav – både genom att äta och se på den och dess härliga färger. Ät gärna som tillbehör till grillat eller med t ex fish tacos. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: 250 g kiwi 1 avokado 1/4 dl rödlök ca 100 g cocktailtomater 1 dl granatäpple 1 – 2 jalapeños … Continued
Rabarber- och ananaspaj
Idag bjuder vi på ett ”gammalt” men väldigt populärt recept på en ananaspaj från vår första bok ”Två systrars söta” där vi har lagt till lite rabarber. Sötman från ananasen och syrligheten från rabarber resulterar in en ljuvlig smaksensation. Av våra recept är faktiskt detta av ett av de mesta bakade! Antal: 10-12 bitar portioner … Continued

