Mantou
Mantou är ett kinesiskt ångat bröd som serveras som tillbehör till diverse rätter. Det kan även friteras efter att det har ångats, och då serveras det som en dessert – med kondenserad mjölk i vilken det doppas i. Mantau är egentligen samma bröd som kallas ”bao” men när man benämner det ”bao” är när det … Continued
Over Night Oats med apelsin, kardemumma och mandel
Over Night Oats har varit en trendig grej ett tag nu. Normalt har vi svårt för mat som blir hypertrendigt – men detta är ju faktiskt så vansinnigt gott och så himla enkelt att göra. Man kan dessutom variera det in i det oändliga. Grunden är havregryn och någon vätska – vi gillar att blanda … Continued
Spaghetti alla Norma
Detta kan vara en av de godaste pastarätterna någonsin – pasta alla norma som är tomatsås med aubergine. Med sitt ursprung i Sicilien är originalreceptet något enklare än vår version, och består i princip bara utav tomater, aubergine , ricotta salata (saltat och lagrad ricotta-ost) och basilika.Eftersom vi i Sverige, mestadels av året, inte kan … Continued
Turkisk Cilbir – pocherade ägg med vitlöksyoghurt och chilismör
Alltså denna kombination – pocherade ägg med vitlöksyoghurt, dill och chilismör är verkligen oslagbar. Hur gott låter inte det? Denna rätt äts som lunch eller en lättare middag i Turkiet. Men funkar även som frukost eller brunch. Servera den gärna med pitabröd eller ett annat gott bröd. Antal: ca 2 portioner portioner Ingredienser: 3 dl … Continued
Steak frites med tomat- & rödlökssallad och bea
En franskinspirerad fredagsmiddag med steak frites, tomat- & rödlökssallad och hemslagen bea. Antal: 6 portioner portioner Ingredienser: 6 skivor utskuren biff 1 msk smör 1 msk olivolja 6 bakpotatis ca 1 ½ liter jordnötsolja alt. frityrolja Pssst…. Vad det gäller pommes frites så är det ärligt talat rätt jobbigt att göra egen pommes frites. Vi … Continued
Kyckling med bok choy, jordnötssås och ris med smak av stjärnanis och ingefära
Varför smaksätter man inte ris oftare när den tillagas? Idag bjuder vi på en riktigt smakrik maträtt där jasminris har kokats tillsammans med stjärnanis, ingefära och soja. Så otroligt gott! Men inte nog med det, det goda riset serveras med stekt kyckling, grillad bok choy som sedan toppas med en fantastiskt salt, söt, syrlig och … Continued

