Systrarna Eisenman Systrarna Eisenman
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt
Search

Fler resultat...

Generic filters
  • Hem
  • Kategorier
  • Om Oss
  • Kokböcker
  • Kontakt

Pad thai

Pad thai är nog den mesta kända thailändska rätten i Sverige. Den består utav risnudlar, kyckling, grönsaker, ägg och en sötsyrlig sås. Detta recept kan ni även hitta i Monicas bok Monica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätter Tid: ca 45 minAntal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: 250 g breda risnudlar 2 morötter ca 250 g … Continued

0

Ost- och pilsnerdipp

Vi har fått förmånen att få samarbeta med Melleruds Alkoholfria Pilsner, något som vi verkligen tycker är härligt. Melleruds Alkoholfria Pilsner har alltid varit den perfekta allround-pilsnern. Likaväl förgyller den en middag med vänner och familj som det samtidigt är det självklara valet i baren. En sådan mångsidig pilsner tänkte vi borde då även passa … Continued

0

Råraka med knaper­stekt bacon, kantareller och rårörda lingon

Med tanke på att man slog tappen ur första öltunnan för första gången 1904 på Melleruds bryggeri, så tycker vi att det känns självklart att servera Melleruds Alkoholfria Pilsner till husmanskost! Och just då passar råraka perfekt! Pilsnerns fylliga smak, finstämda doft av malt och delikata beska gifter sig utomordentligt med sältan i bacon, det … Continued

0

Mannagrynsgröt med pekannötter och knäck

När vi var små åt vi ofta mannagrynsgröt med farinsocker och solöga – dvs en klick smör i mitten. Så gott. Och egentligen så onyttigt för barn att äta till frukost. Nåväl. Här jag vi möjligtvis gjort en ännu godare – och ännu onyttigare variant… Antal: ca 2 portioner portioner Ingredienser: 3 tsk smör 4 … Continued

0

Ris au lait med kolakräm

Ris au lait är en fransk rispudding som jag fullkomligen älskar. Åt det typ varje dag när jag var student i Paris på 90-talet. Men då var det den billiga färdigköpta varianten. När jag senare i livet besökte Paris så var jag på en restaurang där de serverade rispuddingen med en stor träslev ur en … Continued

0

Penne alla vodka

Pasta med krämig tomat­sås med vodka och rostad paprika är dagens rätt. Vi gjorde en dubbelsats av denna sås för att frysa in. Inget hann fryses in dock då det helt enkelt var för gott. Denna sås kan i princip serveras med vilken pasta som helst. Vår favorit är rigatoni – en större variant av … Continued

Italienskt
0

Varm tranbärsjuice med kanel och stjärnanis

Fyll vinterkvällarna med julens dofter med denna varma tranbärsjuice, kryddad med kanel och stjärnanis. En enkel och stämningsfull dryck som värmer både hjärta och sinne. Perfekt till glöggminglet eller en mysig stund i soffan framför brasan! Tid: Antal: portioner Ingredienser: 1 liter tranbärsjuice 2 kanelstänger 1 stjärnanis 1 apelsin 1 dl färska eller frysta tranbär … Continued

0

Klassisk helstek kalkon med äpple- och salsiccia ”stuffing” och skysås

En klassisk Thanksgiving-middag med helstekt kalkon, äpple- och salsiccia stuffing och skysås. Nedan hittar ni iallafall alla recepten som behövs för att lyckas med er Thanksgiving middag – eller varför inte servera som juldagsmiddag istället. Det är då många i Sverige har som tradition att äta kalkon. Antal: 8-10 portioner portioner Ingredienser: 1 (ca 5 … Continued

0

Kokt kronärtskocka med dippsås

Ska ni ha gäster i helgen? Då kan vi idag tipsa om att bjuda på kokta kronärtskockor tillsammans med en eller flera dipsåser. Dessa passar perfekta att servera som tilltugg eller som en förrätt. Monica gillar att hålla det enkelt och äta sina kronärtskockor med citronsmör medan Lisas favorit är krämig pestodipp. Eller varför inte … Continued

0

Huevos Rancheros med papas con rajas

Varje lördag och söndag morgon brukar det serveras amerikanska pannkakor hos oss både. Ibland händer det dock att vi varierar oss något och lagar då till mexikanska huevos rancheros med papas con rajas – tortillabröd som toppas med stekt ägg och en härlig tomatröra till vilket det serveras stekt potatis och paprika. En god och … Continued

0

Focaccia med Gruyère, karamelliserad lök och färska fikon

Det finns nog inget godare än en nybakad focaccia – speciellt när den toppas med ljuvlig Le Gruyère AOP, söt karamelliserad lök och saftiga färska fikon. En riktig “match-made in heaven” som är perfekt att bjuda på som te x tilltugg innan middagen, tillsammans med en charkuteribricka eller som tillbehör till en god pasta.En god … Continued

0

Bolognese Ragù med rostad baguette med vitlök- och sardell­smör

Egentligen ska det varken vara vitlök eller kryddor i en äkta bolognese, men däremot mjölk. Vi blev själva förvånade när vi fick lära oss det. Och det ska vara kalv, inte högrev, och tagliatelle eller fettuccine i stället för spaghetti. Det råder också delade meningar om huruvida det ska vara vitt eller rött vin. Men … Continued

0

Hemgjord Sweet chilisås

Idag bjuder vi på det bästa receptet på hemgjord sweet chilisås. Denna härlig sötsliskiga och lagom heta thailändska sås är nästan lika vanlig i det västerländska köket som i det thailändska. Den används både som smaksättning och som dippsås till exempelvis vårrullar. Det går bra att utesluta fisksåsen, men smaka då av med mer salt … Continued

0

Baba ganoush toppad med furikake

Här blandar vi mellanöstern med det japanska köket. Furikake är nämligen en japansk kryddblandning medan baba ganoush är en aubergineröra från mellanöstern. All furikake kommer inte gå åt – spar och använd till att t ex strö över ris, grönsaker eller fisk. Antal: ca 5 dl portioner Ingredienser: 800 g aubergine 2 msk tahini 1 … Continued

0

Crème brûlée

Kommer ni ihåg scenen i Amelie de Montmartre där hon knäcker sönder den knäckiga toppen på en crème brûlée? Det ljudet är lika tillfredsställande som tystnaden när man stänger av köksfläkten. För att inte tala om smaken. Den silkeslena krämen med ljuvlig smak av vanilj. Oh la la… Finns inte ord att beskriva hur vansinnigt … Continued

0

Knådfritt bröd i gjutjärnspanna

Ett snabbt och enkelt knådfritt bröd som blir riktigt gott. Här gör vi det i en gjutjärnspanna då den fördelar värmen effektivt när brödet gräddas. Dessutom är det fint att servera brödet i den. Det går dock utmärkt att även grädda i en vanlig bakform. Antal: 12-14 biar portioner Ingredienser: 25 g jäst 4 ½ … Continued

0

Lou Fassum

Detta är egentligen vår egen variant på den klassiska provençalska rätten Lou Fassum – fylld kål. Vi har förenklat den lite då originalreceptet är något krångligare och dessutom har vi bytt ut halva mängden fläskfärs mot salsicciafärs. Oavsett så är den vansinnig god! Antal: 6-8 portioner portioner Ingredienser: 1 huvud savoykål 3 dl långkornigt ris … Continued

0

Sticky Toffee Pudding

Brittisk ”Sticky Toffee Pudding” är en ljuvlig och klassisk brittisk efterrätt som har blivit en favorit över hela Storbritannien – och resten världen för den delen. Huvudingrediensen är dadlar, som ger den en naturlig sötma och en krämig konsistens. Men det som verkligen gör ”Sticky Toffee Pudding” till något speciellt är den ljuvligt ”kladdiga” kolasåsen … Continued

0

Kryddiga och krispiga rostade kikärtor

Perfekta snacksen! Krispiga och lite härligt kryddiga är dessa rostade kikärtor. De är inte bara goda – de är också rätt nyttiga också om man nu bryr sig om sådant… : ) Antal: 0.5 l burk portioner Ingredienser: 2 burkar á 425 g kokta kikärtor ca 1 1/2 msk olivolja 1/2 tsk vitlökspulver 1/2 tsk … Continued

0

Fougasse

Det provençalska brödet fougasse föreställer livets träd – symbolen för livgivande kraft. Brödet är inte bara vackert utan även fantastiskt gott! Vi älskar att njuta av det tillsammans med en värmande soppa Antal: 4 kakor portioner Ingredienser: 12 g jäst 3 dl vatten 3 msk olivolja 2 tsk salt ca 1 liter vetemjöl olivolja torkad … Continued

0

Chocolate Chip Cookie i gjutjärnspanna

Dagens recept är denna ljuvliga Chocolate Chip Cookie i gjutjärnspanna. Tycker du inte denna kaka är dekadent nog kan du alltid servera den med en kula vaniljglass och lite choklad- OCH kolasås. Antal: 8-10 bitar portioner Ingredienser: 200 g smör 1 dl strösocker 2 dl farinsocker 1 ägg 5 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat 2 … Continued

0
1 … 16 17 18 19 20
© Systrarna Eisenman
Powered by ProAd
  • Om Oss
  • Kategorier
  • Kokböcker
  • Kontakt