Rödbetspolenta ”bowl” med ädelost, pumpakärnor och svartkålschips
En färgglad bowl med rödbetspolenta, ädelost, rostade pumpakärnor och svartkålschips. I bilden har vi serverat den som en hel rätt – men den passar även fint på julbordet som små portioner, i till exempel små syltburkar. Antal: 4 portioner portioner Ingredienser: ca 650 g (ca 5-6 stycken) färska rödbetor 100 g svartkål eller grönkål ca … Continued
Grönkålssallad med päron, kanderade valnötter och ädelost
Vi är framförallt matkreatörer – men för att maten ska komma till sin rätt så måste den serveras med en passande dryck. Så det är alltid något vi tänker på när vi skapar recept och smakkombinationer. Till denna höstiga sallad tycker vi t ex att Melleruds Alkoholfria Pilsner är en perfekt matchning, då dess finstämda … Continued
Pad thai
Pad thai är nog den mesta kända thailändska rätten i Sverige. Den består utav risnudlar, kyckling, grönsaker, ägg och en sötsyrlig sås. Detta recept kan ni även hitta i Monicas bok Monica Eisenmans asiatiska nudlar och smårätter Tid: ca 45 minAntal: ca 4 portioner portioner Ingredienser: 250 g breda risnudlar 2 morötter ca 250 g … Continued
Ost- och pilsnerdipp
Vi har fått förmånen att få samarbeta med Melleruds Alkoholfria Pilsner, något som vi verkligen tycker är härligt. Melleruds Alkoholfria Pilsner har alltid varit den perfekta allround-pilsnern. Likaväl förgyller den en middag med vänner och familj som det samtidigt är det självklara valet i baren. En sådan mångsidig pilsner tänkte vi borde då även passa … Continued
Råraka med knaperstekt bacon, kantareller och rårörda lingon
Med tanke på att man slog tappen ur första öltunnan för första gången 1904 på Melleruds bryggeri, så tycker vi att det känns självklart att servera Melleruds Alkoholfria Pilsner till husmanskost! Och just då passar råraka perfekt! Pilsnerns fylliga smak, finstämda doft av malt och delikata beska gifter sig utomordentligt med sältan i bacon, det … Continued
Mannagrynsgröt med pekannötter och knäck
När vi var små åt vi ofta mannagrynsgröt med farinsocker och solöga – dvs en klick smör i mitten. Så gott. Och egentligen så onyttigt för barn att äta till frukost. Nåväl. Här jag vi möjligtvis gjort en ännu godare – och ännu onyttigare variant… Antal: ca 2 portioner portioner Ingredienser: 3 tsk smör 4 … Continued

