Ägg med smaksatt salt
En favorit är att koka ägg och sen doppa i smaksatt salt eller någon god kryddblandning. Tre favoriter är citron- och chilisalt, dukkah och örtsalt. Med vaktelägg blir det lite mer elegant – och med hönsägg mer generöst! Ingredienser: 1 dl flingsalt 1 citroner 1 tsk chiliflingor 1 ½ dl flingsalt 1 tsk torkad oregano … Continued
Fryst cheesecake med smak av grapefrukt
Denna ljuvliga cheesecake går snabbt att göra och kan dessutom förberedas flera dagar i förväg då den ska ändå förvaras i frysen.Foto Helen Pe Tid: Antal: 10 – 12 bitar portioner Ingredienser: 250 g digestivekex 1 dl farinsocker 150 g smält smör 3 dl vispgrädde 800 g Philadelphiaost eller annan färskost 100 g strösocker 2 … Continued
Hemgjorda chokladägg
En rolig överraskning på påsken är att bjuda på chokladfyllda ägg. Det är dessutom ett perfekt projekt att göra med barnen. Använd gärna choklad av mycket god kvalité. Antal: 6 stycken portioner Ingredienser: 6 st ägg ca 400 g mörk choklad, ljus choklad eller vitchoklad Gör så: Rengör ägget noggrant. Picka ett pyttelitet hål i … Continued
Sotad salladslök med pocherat ägg
Det är sällan man äter salladslök som en egen rätt – vilket är synd då den är väldig god. Vilket du kommer upptäcka här – när vi serverar den med ett härligt krämigt pocherat ägg. För övrigt kan vi upplysa om att det heter just ”salladslök” och inte ”vårlök”. På grund av misstolkning av det … Continued
Crespeou – fransk omelettetårta
Crespeou är en ”omelette-tårta” från Provence. Man gör olika omeletter som man smaksätter med diverse örter och grönsaker och lägger sedan lager på lager. Ibland serverar man den med en tomatsås, vi tycker dock den är god precis som den är. Ja, det är många ägg (36 st!) – men det är ju trots allt … Continued
Fryst mangocheesecake
Fryst mangocheesecake! Förutom att den är vansinnigt god så är den otroligt vacker också med sitt snirkliga mönster – som är lättare än vad man tror att göra. Fördelen med en fryst cheesecake är att man kan göra den relativt långt i förväg, då den ska ändå förvaras i frysen. Men bäst av allt (förutom … Continued

